Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin kanayan yarası için adım atıldı

Çanakkale Belediyesi tarafından yaptırılan,

Çanakkale Belediyesi tarafından yaptırılan, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi binasının inşaatı bilmeceye dönüşmüştü. Çanakkale’nin göbeğinde, kanayan bir yara haline gelen sorun için adım atıldı. Yeşil Bina için dün ihale gerçekleşti. Gerçekleşen ihaleye 7 firma katılırken, Çanakkaleli firmaların ihaleye katılmadığı gözlendi. İhaleye katılan firmalardan birisi ile yıl sonuna kadar sözleşmenin imzalanacağı belirtildi.

Çanakkale’nin yeni belediye binası için çalışmalar 2012 yılında başlamıştı. Önce mimari yarışma yapıldı, sonrasında proje için karar kılındı ve inşaata başlandı. Çanakkale’nin gözü önünde, şehrin tam göbeğinde devasa yapının inşaatı önceleri hızla ilerliyordu. Sonrasında, inşaat sektörünün sıkıntıya girmesi ile birlikte inşaat tökezlemeye başladı.

Kaba inşaatının büyük bir bölümünün tamamlandığı proje, olduğu gibi kaderine terk edilmiş bir şekilde, Çanakkale’nin göbeğinde duruyordu.

“Projenin yaklaşık maliyeti 63 Milyon TL”

Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi olarak adlandırılan, bilinen adıyla yeni belediye binası inşaatının ihalesi dün, saat 10.00’da online bir şekilde yapıldı. Edinilen bilgiye göre, işin yaklaşık maliyeti 63 Milyon 657 Bin TL olarak belirtildi.

“7 firma katıldı”

İhaleye 7 istekli firmanın katıldığı ve firmaların Çanakkale dışından oldukları görüldü. Firmalar ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’dan ihaleye katıldılar.

“En yüksek ile en düşük arasındaki fark 27 Milyon TL”

İhaleye katılan firmalar arasından, en yüksek fiyatı veren ile en düşük fiyatı veren arasında ortalama 27 Milyon TL fark oluştu.

Çanakkale’nin kanayan yarasının çözümü için atılan adım olumlu karşılanırken, Çanakkaleliler bir an önce binanın tamamlanması ve faaliyete geçmesi için sabırsızlıkla beklemeye devam ediyorlar.

Proje tamamlandığında, toplam 27.083 metrekare kapalı alana sahip olacak olurken, 162 araçlık otopark, 2 adet çok amaçlı salon, nikah salonu, meclis salonu, sanat galerisi Çanakkale’ye kazandırılmış olacak.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech