Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Esra Çanlı

İki çitlemelik akıl

“Terfi aldın Denizciğim. Özellikle son yaptığın haber, inanılmaz yaratıcı ve farklı bir bakış açısıyla kaleme alınmış. Ayrıca metnine de bayıldım. Maaşına iyi bir zam geldi. Hafta içi öğle bültenlerini sen sunacaksın artık. Sana güveniyorum ve elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum” dedi Hikmet. Bu işte gerçek-ten var bir hikmet. Yıllık iznindeki Hikmet, kanala bile öğlen on ikiden önce adım atmayan Hikmet, ters, asabi, hiçbir şeyi beğenmeyen, daima gazeteciliğin püf noktalarını anlatan İktisat Fakültesi mezunu Hikmet. Var bu işte bir hikmet.

Dün gündem boşluğundan yakınan editörümüz Seyhan Abi, aylak oturacağımıza haber bulmamız için bağırtı kopardığında aklıma gelmişti çekirdek fikri. Şifalı bitkiler ve fastfoodun zararlarını İpek, kansere çare sebzeler ve ‘öyle bir kaza yaptı ki’ haberlerini ise Bahadır kapmıştı. Sıkıntıdan çekirdek çitlerken benim de aklıma bu gelmişti: Neden bu kadar çekirdek yiyoruz? İşte buradan yürüyebilirdim. Birkaç sokak röportajı, bir psikologdan görüş, ucuna da iki üç tavsiye sıkıştırdım mı al sana paket haber, dedim. Öyle de yaptım. Şimdiyse üç haftadır inzivaya çekilmiş saygın genel yayın yönetmenimiz, koskoca Hikmet Tunaboyu, sabah uykusunu yarıda kesip terfi haberiyle müjdeli-yor beni. Gerekçesi ise tüm bu yaptıklarından daha şaşırtıcı: Son haberimi çok beğenmiş ve benim terfii etmeme karar vermiş. Bundan böyle Sevgili yeğeni Nihal Tunaboyu yerine ben sunacakmışım öğle bültenlerini. Çekirdekler aşkına, iki çitlemelik aklım vardı o da gitti.

Sanki ülke gündemini değiştirecek bir haber dosyası hazırladım, ne bileyim sanki bir siyasinin kirli çamaşırlarını gün yüzüne çıkardım, duvarlarında hamamböcekleri gezen bir imalathaneyi mühürlettim. Plajda güneşlenen ünlü bir mankenin selülitlerini kırmızı halka içine almak desen, o bile yok. Hepi topu çekirdek fanatiği üç beş obeze mikrofon uzattım, terfi bu haberin hangi ayrıntısında gizli? Mantığım almıyor.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech