Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bülent Turan hem sordu hem cevapladı: “O köprüden geçmeyenler neden para ödeyecek?”

AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’yla birlikte Biga TSO’nun düzenlediği 14. Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bülent Turan, “Bazı arkadaşlar; ‘neden o köprüden geçmeyenler de para verecek’ diyor. Bu bir ihale tercihi. İhaleyi bu şekilde yapılmasaydı, farz edelim, normal yapılsaydı, bu köprü hediye mi olacaktı? Yine bizim vergilerimizle yapılacaktı. Ayrıca devletin aldığı krediler daha yüksek faizle olacağı için daha uzun yıllar borçlanacaktık” dedi.

Turan, Biga Fuarı’nın bölgenin en büyük fuarlarından biri olduğunu belirterek; “Biga Fuarı; birçok markanın ve firmanın buluşması, ekonomiye, bölgeye ve sektörlere sunduğu katkıyla oldukça kıymetli.” dedi.

Tarımın bölgenin vazgeçilmez iş kollarından biri olduğunu ifade eden Turan, “Geçtiğimiz yıl İSO’daki 500 büyük firma içerisinde 6 Biga firmasının olması önemli bir başarı. 2019’da Biga’nın 1 milyar dolardan fazla ihracatı oldu. O yüzden istiyoruz ki; bizler siyasiler milletin emrinde olarak, bize düşen ne varsa onları yapmaya, bu işlere omuz vermeye, siyasi polemiklerden ve kavgalardan uzak sonuç odaklı iş yapmaya hep beraber destek olalım. Türkiye seçimlerle çok zaman kaybetti. Seçim tartışmalarıyla uzun yıllar büyük sıkıntılar yaşadı. Darbe girişimleriyle, kapatma davalarıyla, demokrasi dışı girişimlerle büyük bedeller ödendi. Ama artık önümüzde 3 yıl boyunca seçim yok. 3 yıl seçim olmamasının kıymetini hep beraber değerlendirelim. En kolay iş; kavga etmek, polemik yapmak. Ama bunlarla uğraşacak hiç vaktimiz yok. Kavgayı, polemiği bırakıp üretimde, istihdamda ne işler yaparız bunlara bakalım.”  şeklinde konuştu.

“BU KÖPRÜ HEDİYE Mİ OLACAKTI?”

Çanakkale’miz son dönemde hep uluslararası projelerle gündeme geldi. Çanakkale-Ezine hattında, 91 gıda ve tarım fabrikasının, üretim sahasının olacağı bir OSB yükseliyor. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı pandemiye rağmen, takviminde hiçbir aksama olmadan devam ediyor. Köprü yapıyoruz, bekliyoruz ki milletimiz mutlu olsun. Fakat birileri ‘rant kapısı, pahalı oldu’ diyor. Bir defa şunu bileceğiz; bu köprü herhangi bir köprü değil. Bir vizyon proje olan bu köprü, dünyanın en uzun köprüsü.  Açık ve şeffaf bir ihale süreci yapıldı. 16 yılda yapımı, işletmesi bitip tümüyle devlete kalacak bir köprüden bahsediyoruz. Bazı arkadaşlar; ‘neden o köprüden geçmeyenler de para verecek’ diyor. Bu bir ihale tercihi. İhaleyi bu şekilde yapılmasaydı, farz edelim, normal yapılsaydı, bu köprü hediye mi olacaktı? Yine bizim vergilerimizle yapılacaktı. Ayrıca devletin aldığı krediler daha yüksek faizle olacağı için daha uzun yıllar borçlanacaktık. Daha pahalıya mal edecektik. Şimdi 16 yıllık süre içerisinde 6 yılı yapım, 10 yılı işletme olacak. 10 yılın bitimiyle zaten bu köprü tümüyle Çanakkale’nin olacak. Şirketler aradan çıkacak. Teslim alana kadar devletin kasasından bir kuruş para çıkmayacak. O yüzden eleştirilerimizi hakkaniyetli yapalım.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech