Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başkan Göğüsgeren: “Vatandaşa ve devlete çökülmüş!”

Lapseki’nin Dumanlı köyünde, imar alanı ve ruhsatlı alanının dışında, rüzgar türbini inşaa eden firmanın alanı mühürlenmişti. Firma o alanda mührü kırarak çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde komisyon alan gitti ve incelemelerde bulundu. Şirketin izinsiz bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini bildikleri, komisyon raporunda yer aldı. Konuyla ilgili İl Genel Meclisi’nde, meclis üyeleri açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, “Vatandaşa ve devlete çökülmüş. Mühürlenmesine rağmen devam eden çalışma görüyoruz” ifadelerinde bulundu.

 Lapseki’nin Dumanlı köyünde, ruhsatlı alanının dışında, rüzgar türbini inşaa eden firma, izinsiz işlemlerine bir yenisini daha ekledi. Konunun İl Genel Meclisi’nde gündeme gelmesinden sonra komisyon geçtiğimiz gün alanda incelemelerde bulundu. İncelemeler sonucunda ortaya çıkan komisyon raporunda, yer alan ifadeler pes artık dedirtti. Meclisin Ekim ayı son birleşiminde, meclis üyeleri söz alarak konuyla ilgili görüşlerini paylaştılar.

 “İzinsiz çalışmaya devam ediyoruz ve bunu biliyoruz diyorlar”

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Nejat Önder, “Çevre Komisyonu Başkanı olarak adı geçen işletmeye gittim. Beraberimizde, İmar Komisyonu Başkanımız ve personellerimiz ile alana gittik. Bizler siyasi partilerden seçilmiş İl Genel Meclisi üyeleriyiz ama aynı zamanda kamu personeliyiz. Dolayısıyla, yasaları hiçe sayarak, bir imar izni bile almadan, oradaki saha görevlisinin bizlere verdiği ifadeden yola çıkarak, EPDK bize harita verildi deniliyor. Bizim resmi bir müracatımız yok deniyor. Kaçak inşaata devam ediyoruz, biliyoruz deniyor. Savcılığa suç duyurusunda bulanacağız dediğimiz de onu da biliyoruz diyorlar” dedi.

“Kendimi ezilmiş ve aşağılanmış hissediyorum”

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Ar, “Raporu dinlediğimizde, ben bu memleketin bir yurttaşı olarak, kendimi ezilmiş ve aşağılanmış hissediyorum. Böyle bir anlayış olamaz. Biz kendi ülkemiz sınırında, kendi insanımızın eliyle, kanun tanımaz bir şekilde bir şeyler yapıyoruz. Duyuyoruz ki ilgili müdürlüklere müracaat edildiğinde, biz bu konuda nasıl yazı yazacağız bilmiyoruz şeklinde boş laflar söyleniyor. Biz bir Devletiz” açıklamasında bulundu.

“24 Ekim’de süre doluyor”

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, “Biz bu görüşlere katılıyoruz. Kümes yapılırken bile izin alınıyor ve hukuki işlemler takip ediliyor. İmar Müdürümüz gitti, denetledi ve cezayı kesti. Bir süre verildi. O süre içerisinde ki mümkün gözükmüyor süreç yasallaşamayacak. Yıkım kararı alınacak gibi görülüyor. İmar Müdürümüzün dediği gibi 24 Ekim’de süre doluyor. Sonrasında yıkım kararı çıkartılacak. Biz Özel İdare olarak kendi ekiplerimizle yıkımı gerçekleştireceğiz. Biz bu konuda başta İmar Müdürlüğümüz olarak personellerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.

“Yapılan işlem teksas vari bir işlemdir”

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Tülay Ömercioğlu, “Gerçekten yapılan işlem teksas vari bir işlemdir. Gerek idaredeki gerekse komisyondaki arkadaşlara teşekkür ediyoruz. İdaremiz yıkımla ilgili yazı yollayacak. Yazı yollandıktan sonra, yürütmenin durdurulması ile ilgili karşı tarafın bir dava açma ihtimali var. Bunları bilerek hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı zaten belirtildi” açıklamasında bulundu.

“Tam bir çete işi!”

İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, “Çete gibi bir olay. Vatandaşa çökülmüş, devlete çökülmüş. Enteresan bir olay. Mühürlenmesine rağmen devam edilen bir işlem ve çalışma görüyoruz. Tam bir çete işi!” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech