Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu kurumları hiçe sayıldı

Lapseki Dumanlı Köyü’nde, ÇED

Lapseki Dumanlı Köyü’nde, ÇED ve imar izinli alanın dışında kurulan rüzgar türbini haberini kaleme almıştık. Konu İl Genel Meclisi’nde dile getirilmişti. Firmanın, ruhsatlı alanının dışında inşaatına başladığı rüzgar türbini Çanakkale’de tepki ile karşılanmıştı. Aynı firmanın, kamu kurumlarının tutanaklarına rağmen, çalışmalarına devam ettiği iddia edildi.

Geçtiğimiz gün İl Genel Meclisi toplantısında, enteresan bir olay dile getirilmiş ve meclis üyeleri konuyu şaşkınlıkla takip etmişlerdi. Lapseki Dumanlı’da RES projesi için bir firma, ÇED raporunu ve ruhsatını aldı. Firmanın izinli alanına, edinilen bilgiye göre Orman Bölge Müdürlüğü türbinlerin kurulamayacağını belirtti. Orman Bölge Müdürlüğü’nün o türbinleri izinli alana kuramazsınız raporundan sonra, firma proje izin alanını dışında türbin inşaatına başladı.

“Orman ve Tarım müdürlükleri görmezden gelindi!”

Lapseki Dumanlı Köyü’nde, ilgili kurumlardan görüş alınmadan, imar izni olmadan, tarlaların orta yerinde, inşaat çalışmalarına başlanan türbinleri İl Genel Meclisi Üyesi Nejat Önder dile getirdi. Orman Bölge Müdürlüğü ve Tarım Orman Müdürlüğü başta olmak üzere kamu kurumları proje çerçevesinde bir anlamda hiçe sayıldı ve çalışmalar izinsiz bir şekilde sürdürüldü iddiası Çanakkale’de tepki ile karşılandı.

“Meclis oy birliği ile araştırılsın dedi”

Konu Çarşamba günü İl Genel Meclisi toplantısı’nda dile getirildi ve İl Genel Meclisi oy birliği ile araştırma talep etti. İzinsiz bir şekilde, izinli alanın dışında sürdürülen inşaatlar ve çalışmalar önümüzdeki günlerde İl Genel Meclisi tarafından, oy birliği ile alınan karar kapsamında incelenecek ve denetlenecek.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech