Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“El hijyeninde toplumsal abartıya gidiyoruz”

ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon

ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Koronavirüs önlemleri kapsamında hijyenin önemine dikkat çekerken “abartıya kaçmamak” gerektiğinin de altını çizdi. Şener, “El hijyeninde toplumsal abartıya gidiyoruz. Dezenfektanlar çok da zararsız değil! Su+sabun da yeterli…” dedi.

Koronavirüs, hem küresel hem de yerel bazda hız kesmeden sürerken pandemiye ilişkin alınan önlemler de bir o kadar devam ediyor. Bu önlemler kapsamında en yaygın görülenleri ise dezenfektan kullanımı. Ancak dezenfektanın faydası kadar zararı da yok değil…

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener de bu anlamda yaptığı uyarılarla dikkat çekti. Şener, virüsten korunmak için “Swiss Cheese” modelinin altını çizerek “Her aşama çok önemli çünkü hiç biri tek başına mükemmel değil” ifadeleriyle Korona’dan korunmanın kolektif bir çaba olduğunu vurguladı.

“DEZENFEKTANLAR ÇOK DA ZARARSIZ DEĞİL”

Şener, öte yandan ise “korunmanın” abartısı konusunda da uyarılarda bulunarak “her şeyin fazlasının zarar” olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Şener, “El hijyeninde toplumsal abartıya gidiyoruz, bir de cansız yüzey dezenfeksiyonunda… Dezenfektanlar çok da zararsız değil! Su+sabun da yeterli. Hızlı testin korunma modeline girmesi tartışılır ama çok önemli, çünkü görüldü ki; erken tanı bulaşı ciddi azaltıyor” şeklinde konuştu.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech