Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytin ve zeytinyağı üretimi masaya yatırıldı

Çanakkale Ticaret Borsası’nın haberine

Çanakkale Ticaret Borsası’nın haberine göre; Çanakkale Ticaret Borsası Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Kurulu Toplantısı, 10.30’ta ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda gerçekleşti. Toplantıda, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde zeytin ve zeytinyağı üretimi masaya yatırıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası’nın haberine göre; Çanakkale Ticaret Borsası Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Kurulu Toplantısı 29.09.2020 Saat:10.30’ta ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda gerçekleşti. Toplantıya Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ramazan Eren, ÇOMÜ Ezine MYO Müdürü Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi yetkilileri, Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Komite Başkanı Doç.Dr. Ferhan Savran, Ticaret Borsası Meclis Üyeleri Sinan Erdoğan, Cengiz Yanmaz, Hüseyin Ok, Sektör ile ilgili kooperatif başkanları ve borsa üyeleri katıldı.

“TALEPLERİ İLGİLİ BAKANLIKLARA İLETECEĞİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen; Pandemi sürecinde sezon öncesinde hem işyerlerimizde alınması gereken önlemler ile ilgili bilgilerimizi tazelemek hem de sektör oyuncuları olarak bir aradayken sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi istişare etmek için bir araya geldiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Bizler tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörünün temsilcileri olarak, TOBB Başkanımız ve Bakanlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. İş dünyamızın beklentilerini kendilerine ileterek, çözüm bulunması yolunda takipçi olmaktayız. Bugün de düzenlemiş olduğumuz bu sektör toplantımızın sonuçlarını taleplerin olması durumunda ilgili Bakanlıklarımıza iletmeye devam edeceğiz” dedi

Başkan Üzen daha sonra konuşmasında, Türkiye’deki zeytin destekleme politikaları, zeytine verilen destekler, TARSİM, Sektörün en önemli sorunlardan biri olan taklit ve tağşiş, dünyadaki ve ülkemizdeki İhracat rakamları ve rekolte tahmin çalışmaları ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Komite Başkanı Doç.Dr. Ferhan Savran ise “Sezon başlangıcında sektörün paydaşları olarak bir araya gelmenin faydalı olacağını düşünerek toplantımızı organize ettik. Katılımlarınız için teşekkür ediyoruz. Sektörümüzde en büyük sıkıntılardan biri fiyat dengesinin sağlanamıyor oluşudur. Son verilere göre özellikle İspanya ve İtalya’da kuraklık sebebiyle rekolte düşüşlerinin olacağı öngörülmekte. %20 gibi rakamda düşüş olması öngörülüyor. Önümüzdeki hafta Ticaret Borsamızın da çalışmalarına destek verdiği Ulusal Zeytin Zeytinyağı Konseyi Rekolte Tahmin Çalışma Raporu gerçekleşecek. Henüz açıklanmasa da tabanlarda biraz mahsul var, üst kısımlarda çok fazla mahsul olmadığı maalesef ortada. Fransa, Amerika gibi ülkelerde Markalı, şişeli ürünlerde satışta %40 artış olduğu belirtiliyor. Bizimde yapmamız gereken bu pazarlarda yer almamız. Yaptığımız işin en iyisini yapıp özellikle kalite kriterlerini çok iyi tutturmamız gerekiyor. Ürünün işlenmesinden, saklama koşullarına, tüketiciye ulaşmasına kadar tüm süreçlere dikkat etmemiz gerekiyor. Son derece kaliteli yağlarımız var. Bu sene üreticilerimiz ciddi sayıda altın ve gümüş madalyalar kazandılar. Ülkemizin zeytinyağları çok kaliteli.” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech