Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hiçbir üreticimiz kendini yalnız hissetmesin”

İYİ PARTİ GİK Üyesi

İYİ PARTİ GİK Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Yenice İlçe Başkanı Ali Galip Akyıldırım ve İlçe Yönetimiyle birlikte Yenice’de kapya biber üreticilerini ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledi. Rıdvan Uz, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, “Hiçbir üreticimiz kendisini yalnız hissetmesin. İyi Parti olarak her koşulda üreticilerimizin, köylülerimizin yanındayız” dedi

İYİ PARTİ’nin haberine göre; İYİ PARTİ GİK Üyesi Rıdvan Uz yaptığı konuşmada “Üreticilerimizin sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların yerinde dinlenmesi ve çözüm önerileri geliştirilmesinin Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in isteği ve emri olduğunu” söyledi. Ayrıca “partimizin geliştirdiği çözüm önerilerinin yanı sıra üreticilerimizin önerilerinin kendileri için ve onların seslerinin duyurulması için biber üreticilerimize devletten beklentilerini” sordu. Ziyaret edilen tüm köylerimizde üreticilerin ortak isteği devletten desteklenme istemeleriydi. Ürünün tarlada kaldığını, satılanın ise maliyetinin üçte bir fiyatı olan 50 kuruşa satıldığını biber üreticilerinin mağdur olduklarını söylediler.

Vatandaşlar ayrıca iktidar partisinden hiç kimsenin kendilerini arayıp sormadıklarını bu sorun karşısında ortalıkta gözükmediklerini, çözümün devlette olduğunu, tarım üreticilerinin battığını, şu an ki alım fiyatı olan 50 kuruşun maliyetin üçte biri olduğunu, kışı geçersek bile yeni sezonda ellerinin kollarının bağlı olacağını” söylediler.

“BİZLER ONLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İYİ PARTİ İl Başkanı Selahattin Yıldızlar da Davutköy’de yaptığı açıklamada “Biz İYİ PARTİ olarak her vesileyle köylümüzün yanında olduğumuzu, onların emeklerinin korunması için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz. Köylümüz hiçbir koşulda yalnız bırakılmayacaktır. Bizler onların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan basın açıklamasında İYİ PARTİ GİK Üyesi Rıdvan Uz  “Köylümüz üreten ve ülkemiz insanını doyuran insanlardır. Köylümüzü sıkıntılı anlarında yalnız bırakırsak yarın tarımda ve hayvancılıkta içinde çıkmayacağımız çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Biber ve hayvan üreticilerimiz mutlaka devlet tarafından desteklenmeli, banka ve kooperatiflere olan borçları ertelenmeli, faizlerin en makul seviyeye çekilmesinin kaçınılmaz olduğunu, eğer bu yapılmazsa ise köylülerimiz sezon sonu itibarıyla tarımsal üretim araç ver gereçlerini, hatta tarlalarını satacaklarını, süt ineklerini bile kesime göndereceklerini ifade etmişlerdir.” Şeklinde konuştu.

“ÜRETİCİLERİMİZİN BU SESİNE KULAK VERİLMELİ”
Uz devamla şunları söyledi: “Üreticilerimiz özellikle mazot, elektrik, gübre ve tarımsal ilaçlar gibi girdilerinin üretim maliyetlerini beklenenin çok üstünde zamlandığını bu durumda yaptıkları masrafı dahi şu an ki 50 kuruşlu rakamla kurtarmalarının mümkün olmadığını normal şartlarda girdi maliyetlerinden dolayı, salçalık kapya biberinin kilosunun bu sene ez az 2 veya 2,5 liradan satılması gerektiğini söylemekteler. Geç kalınmadan tarım üreticilerimize mutlaka sahip çıkılmalı ve üreticilerimizin bu sesine kulak verilmeli sorunları çözülmelidir.”

İYİ PARTİ GİK Üyesi Rıdvan Uz “Çözüm önerilerimiz olarak özetle şunu belirtmek istiyorum ki; Üreticinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır. Tarımsal ürünler için özel destekleme yapılmalı ve bunları üretenlere karşılıksız destekleme verilmelidir. Çiftçimizin ürettiği ürünler doğrudan doğruya ya da katma değer yaratılarak tüketiciye doğrudan sunulmalıdır. Çiftçi serbest piyasa ekonomisinin acımasız dişlileri arasına atılmamalı, tüccarın insafına bırakılmamalı, gerekirse taban fiyat uygulamasına benzeri bir sistem uygulanmalıdır. Yurtdışından tarımsal ürün ithali yapılmadan önce Türk köylüsünün hangi ürünü ne kadar ektiği tespit edilmeli sonra ithalat düşünülmelidir. Tarımdaki gerilememiz dikkate alınmalı genç çiftçilerimiz mutlaka teşvik edilmelidir. Tarımsal kredilerde vadelerin uzatılması gerekmektedir. Biz İYİ Parti olarak bu çözüm önerilerimizi ilgili makamlara sunup takibini mutlaka yapacağız. Hiçbir üreticimiz kendisini yalnız hissetmesin. İyi Parti olarak her koşulda üreticilerimizin, köylülerimizin yanındayız.” dedi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech