Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Sarıkamış’ta

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi,

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ziyaretçileriyle buluştu.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ziyaretçileriyle buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı projesi Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu konseptiyle dikkat çekiyor.  “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” sloganı ile yola çıkan mobil müze, Sarıkamış 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nda ziyarete açıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müzenin ziyaret programı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında planlandı. Müzeye girişte vatandaşların ateşleri ölçüldü ve maske kontrolü yapıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sarıkamış Şube Başkanı Beyaz Reçber, bu tür etkinlikleri milli ruhu canlı tutmak adına çok önemli bulduklarını belirterek, “Şehitler diyarı Sarıkamış’ta bu objelerin sergilenmesi çok güzel bir duygu. Bunların özellikle gençlerimize teşhir edilmesi lazım. Askerimize, polisimize, bayrağımıza sahip çıkmamız lazım. Eski günleri anmamız lazım çünkü biz onların torunlarıyız, onlar bizim kutsal değerlerimiz.” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech