Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Yaşam savunucularını değil, Alamos’u tahliye et!”

Her Yer Kazdağları, Kazdağları Kardeşliği, Kazdağları İstanbul Dayanışması, Kazdağı Doğal Ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Kazdağları Dayanışması, Kazdağları Sanatçı Dayanışması, Ekoloji Birliği; Kirazlı Nöbet Alanı’nın, sabah saatlerinde jandarma tarafından baskın yapılarak tahliye edilmesini protesto ederek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada ““Yaşam savunucularını değil, Alamos’u tahliye et!” denildi.

425 gündür nöbet tutulan Kirazlı Nöbet Alanı’na, sabah saatlerinde gelen 100’ün üzerinde jandarma, alanda bulunan 4 kişiyi Jandarma Komutanlığı’na götürdü.  Seçkin Barbaros, Onur Uysal, Sema Demir, ve Canan Hakko isimli kişilere gerçekleştirilen bu tahliye, çevrecilerin ise tepkisini çekti.

Truva Atı önünde toplanan çevreciler, gerçekleştirilen baskın ve tahliyeyi protesto ederek açıklamada bulundular. İlgili açıklamada şöyle dendi:

“Tahliye sırasında arkadaşlarımızın aileler ve avukatları ile görüşmelerine, hatta tuvalete gitme isteklerine ve görüntü almalarına izin verilmedi. Jammer’larla internet erişimini de kesti. Alıkonulan arkadaşlarımız İl Jandarma Müdürlüğü’ne götürülerek bir tutanak imzalamaları istenildi. Tutanak imzalanmadı. Arkadaşlarımız daha sonra serbest bırakıldı. Çanakkale Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan “Salgın döneminde virüs bulaşıcılığını önlemek için Orman bölge Müdürlüğü’nün izni olmadan ormanlık alanlarda, orman içi ve kenarlarındaki mesire alanlarında, sulak alanlarda, orman vasfını taşıyan yerlerde konaklanması, gecelenmesi, ateş yakılmasının anız veya benzeri bitki örtüsünün yakılmasına” dönük karar bahane edilerek tahliyemiz gerekçelendiriliyordu.”

“ONLAR ORMANDAN GİDENE KADAR BİZ BURAYI TERK ETMİYORUZ”

“Yaşamı ve Kazdağları’nı savunmak için nöbet tutanlara dönük yüzlerce jandarmayla, iletişim kesilerek yapılan adeta “şafak operasyonu” neredeyse bir yıldır ruhsatsız bir şekilde Kirazlı’ da bulunan Alamos Gold için yapılması gerekirdi. İletişimimizi kestiler çünkü biliyorlar ki bu tahliyenin nasıl yapıldığı belgelenirse tüm dünyanın gözü Kazdağları’na dönecek. Bizler bu kararın neden verildiğini biliyoruz. Bu kararın pandemiyle alakası yoktur. Kazdağları’nı elini kolunu sallayarak delik deşik etmesine izin vermediğimiz Alamos içindir, Halilağa’da halkın katılımı toplantısını keyiflerince yaptırmadığımız Cengiz içindir bu karar. Bu tahliye siz rahat olun biz sizin yanınızdayız demek içindir. Belki Valilik sizin yanınızda olabilir ama Halilağa’da da görüldü ki halk Kazdağları’nın yanında, yaşamın yanında… Onlar talancılardan, millete küfür edenlerden, memleketin her bir karış toprağını satanlardan yanadır bizlerse ormandan, sincaplardan, topraktan ve sudan yanayız. Tahliye edilmesi gereken yaşam savunucuları değil Alamos Gold’dur! Onlar ormandan gidene kadar biz burayı terk etmiyoruz.”

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech