Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski SSK Hastanesi yanına Konut mu yapılacak?

Esenler Mahallesi’nde bulunan eski

Esenler Mahallesi’nde bulunan eski SSK Hastanesi’nin yanı başında bulunan 80 dönümlük devasa araziye, konut yapılma planları mı var? Bir zamanlar Çanakkalelilerin ve kamuoyunun hastaneyi buraya yaparsanız daha iyi olur fikrine ve düşüncesine karşılık, Devlet Hastanesi Kepez’e yapılmıştı. Şimdi o arazi için TOKİ planları mı yapılıyor?

Çanakkale’nin bir zamanlar hastane anlamında yükünü çeken eski SSK Hastanesi, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi açıldığı zaman kapatılmış, tüm poliklinikler tek merkezde Kepez’deki hastanede toplanmıştı.

O zamanlar, çok yazıldı, çizildi. Neden hastane Esenler Mahallesi’ne, SSK hastanesinin yerine yapılmıyor? Çevreyoluna yakın, merkeze yakın, ambulanslar daha rahat ulaşabilirler, kentli daha rahat ulaşılabilir fikirleri düşünülmüştü.

Her şeye rağmen, tüm eleştirilere rağmen, Devlet Hastanesi Kepez’e inşa edilmişti…

Ortaya atılan iddialara göre, eski SSK Hastanesi’nin yanında, imar planlarında Sağlık Alanı olarak  yer alan, 80 dönümlük devasa araziye TOKİ tarafından konut yapılacağı belirtildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre,  alanla ilgili çalışmaların yapılmakta olduğu ifade edildi.

Aynı alanla ilgili görüşler Belediye Meclisi’nde konuşulmuş ve Maliye Hazinesi mülkiyetinde kamu kullanımına ait olan alanın kesinlikle konut alanına dönüştürülmemesi; park, toplanma alanı ya da kültürel faaliyetler için kullanılması gerektiği dile getirilmişti.

 Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech