Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Artık işin şakası kalmadı!”

Çanakkale bölgesindeki, Termik Santraller

Çanakkale bölgesindeki, Termik Santraller ile ilgili  16 kurum bir araya gelerek, dava açtılar. Konuyla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı basın açıklaması, dün Adliyede, saat 14.00’te gerçekleşti.

Termik Santraller ile ilgili, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda, Cumartesi günü saat 15.00’te basın açıklaması yapılmıştı. Çevre konularına dikkat çekilmiş ve Kazdağları bölgesi ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulunulmuştu. Dün ise saat 14.00’te, Adliye önünde basın açıklaması gerçekleşti ve 16 kurum bir araya gelerek, Termik Santraller ile ilgili dava açıldı.

Yapılan basın açıklamasında, davacı kuruluşlar; Adana Tabip Odası, Antakya Çevre Koruma Derneği, Çan Çevre Derneği, Çevre ve Tüketici Koruma Derneği, EGEÇEP Derneği, Erzin Çevre ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği, Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği, Erzin Yeşilkent Sulama Kooperatifi, Erzin Ziraat Odası, İskenderun Çevre Koruma Derneği, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Mersin Çevre Dostları Derneği, Ordu Çevre Derneği, Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği, Yeşil Artvin Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası.

“Acil önlem gerek”

Adliye önünde yapılan basın açıklamasında, “Hemen her gün sel, aşırı yağış, aşırı sıcaklık, kuraklık gibi iklim olayları yaşıyoruz, yaşamlarımızı kaybediyoruz. Doğamız ve tüm canlılar büyük zarar görüyor. Artık işin şakası kalmadı. Acil önlem gerek!

“10 adet termik santral projesi daha var”

Biga yarımadasında halihazırda çalışan ikisi Çan’da, 3’ü Biga-Karabiga’da olmak üzere 5 adet termik santral var. Bu santrallar yetmezmiş gibi ÇED Olumlu kararı almış, ÇED süreci devam eden, üretim lisansı almış yaklaşık 10 adet termik santral projesi daha var.

“Israr kabul edilemezdir”

Çan’da ve Biga’daki termik santrallerin bölgedeki insan ve çevre sağlığına olumsuz etkileri konusunda bilimsel çalışmalar varken hala yeni santralların açılması konusundaki ısrar kabul edilemez bir durumdur.

“Hava kirliliğinin yoğun olduğu yerlerde Covid-19 ölümleri daha fazla”

Hava kirliliğinin yoğun olduğu yerlerde Covid-19 ölümlerinin daha fazla olduğu bilimsel olarak saptandı. Kovid-19 virüsü termik santrallerden çıkan partikül maddelere yapışarak canlı kalabiliyor ve bulunduğu yerden daha da uzaklara taşınabiliyor.

“Davamızı Danıştay’da açıyoruz”

Bizler de beşi Ekoloji Birliği bileşeni olan toplam 16 kurum olarak, talebimizin zımnen reddedilmiş sayılmasından dolayı Cumhurbaşkanlığının söz konusu santralleri kapatması talebi ile davamızı Danıştay’da açıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech