Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çan Belediyesi 25 civarı personeli ücretsiz izne çıkardı

Çan Belediyesi 25 civarı

Çan Belediyesi 25 civarı personeli ücretsiz izine çıkarınca Başkan Bülent Öz eleştiri oklarının hedefi haline geldi. AK Parti Çan Teşkilatı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, yerel seçimler öncesi “kimseyi ekmeğinden etmeyeceğim” şeklinde konuşan Bülent Öz’e sitem vardı.

Çan Belediyesi’nde sayıları 25 civarı personelin ücretsiz izine çıkarılması Başkan Bülent Öz’ü eleştirilerin hedefi haline getirdi. Konuyla ilgili AK Parti Çan Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Belediye’nin, yerel seçimlerin ardından çıkardıkları personelden çok daha fazla personel aldıkları ifade edilerek “Borçlu devraldıklarını ifade ettikleri Çan Belediyesi’ne çok daha fazla ekonomik bir yük bindirmişlerdi” denildi.

Açıklamada, personel sayısının bu denli artmasıyla maaşların ödenmesinde güçlük çekildiği iddia edilerek şöyle dendi: “Bu şişirilmiş personel sayısı sebebiyle Çan Belediyesi’nin personel maaşlarını ödemekte zorlandığı bir süredir kamuoyunda konuşuluyordu. Acaba işin sonu nereye varacak ve dayanacak derken olay patlak verdi ve 25 civarı personelin Çan Belediyesi’nce ücretsiz izine çıkarıldığı ortaya çıktı. Endişeliyiz. Çünkü Pandemi sürecinde devam eden işçi çıkarmalarının yasak olması sebebiyle çıkışlarının yapılamadığı bu personelin mecburen ücretsiz izine çıkarılmaları, bir sonraki aşama olan işten çıkarılmalarının habercisi midir? Üzüntülüyüz. Çünkü ücretsiz izine çıkarılan personelin geçimlerini temin etme noktasında yaşayacakları sıkıntılar ve işten çıkarılmaları durumunda işsiz kalmaları sebebiyle yaklaşan kış öncesi çaresiz bir şekilde ortada bırakılmaları ilçemizde birtakım ailevi, ekonomik ve sosyal sıkıntılara sebebiyet verecektir.”

“Ayrıca ücretsiz izine çıkarılarak Çan Belediyesi’nce işten çıkarılma niyetine girildiğinin belli olduğu bu personelin önceki dönemden çalışan personelden olması, ne kadar partizanca, ne kadar siyasi ve de ne kadar keyfi davranıldığının açık ve net bir göstergesi olmuştur. Çan Belediyesi’nin partizanca, siyasi ve keyfi olarak atmış olduğu bu adımdan bir an önce dönmesini, işçi kardeşlerimizin mağduriyetlerini bir an önce gidermesini, bu ve diğer konularda partizanca, siyasi ve keyfi uygulamalardan vazgeçip sürekli dillerine doladıkları liyakat esasına göre davranmasını bekliyoruz.”

Konuyla ilgili görüşlerine başvurmak istediğimiz Belediye Başkanı Bülent Öz veya yetkili bir personele ise GÜNDEM Gazetesi olarak ulaşamadık.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech