Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Köprü vazifesi üstlenmek istiyoruz”

Çanakkale Madenciler Derneği yönetim

Çanakkale Madenciler Derneği yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz gün saat 19.30’da yerel basın temsilcileri ile Truva Otel’de bir araya geldi. Çanakkale Madenciler Derneği’nin ilk basın toplantısı olan etkinlikte konuşan, derneğin yönetim kurulu başkanı Mehmet Tülek, “Büyük maden firmaları ile Çanakkale halkı arasında köprü vazifesi üstlenmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.  

Çanakkale Madenciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, geçtiğimiz gün Truva Otel’de yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Saat 19.30’da gerçekleşen yemekli toplantıya, yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ve muhabirler katıldı.

Toplantıya derneğin yönetim kurulunda olan, başta yönetim kurulu başkanı Mehmet Tülek olmak üzere, Elif Yücel Yalçın, Elif Arabacıoğlu, Gürkan Balamur ve Mustafa Erdem’de katıldı.

Toplantı sonrasında paylaşılan basın metninde, “Ulu Önderimizin de Türkiye’nin kalkınması için öncelik verdiği İktisadi egemenlik konusu, bu akşam bir araya gelmemize vesile olmuştur.

“Bize bırakılan emanete sahip çıkmak en kıymetli amaçlarımızdan biri olmalıdır”

Bize bırakılan emanete sahip çıkmak, derneğimizin en kıymetli amaçlarından biri olmalıdır. Yeraltı zenginliklerimizin tespit edilip, üretilerek ekonomiye kazandırılması ekonomik bağımsızlığımıza büyük katkılar sunacaktır.

“Hammaddelerin üretimi ekonomiye katkı sağlamaktadır”

Maden çeşitliliği açısından zengin olan Çanakkale İlimizin ekonomisiyle ilgili olarak; -Seramik fabrikalarımızın kullandığı endüstriyel hammaddelerin üretimi, -Termik santrallerin kullanmakta olduğu kömür üretimi, -Diğer sanayi dallarında kullanılan çimento hammaddeleri, kalsit, agrega üretimi, -sanayimizin ana metallerinden bakır, altın, kurşun gibi metalik madenlerin üretimi, Çanakkale ve ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.

Çanakkale ilimiz genelinde maden üretimi ile ilişkili olarak; – 3 adet firmanın 5 seramik fabrikası, – 6 adet kömüre dayalı termik santral, – 1 adet demir çelik fabrikası, – 1 adet altın Tesisi, – 7 adet doğal gaz kullanan fabrika, bulunmaktadır.

“Her doğrudan çalışan kişi başına 12 dolaylı kişiye fayda sağlamaktadır”

Her doğrudan çalışan kişi başına 12 dolaylı kişi fayda sağlamaktadır. Yukarıda belirttiğimiz tesislerde çalışanların sayısı dikkate alındığında, Çanakkalemizin bu kutsal topraklarında maden ve madencilikle ilgili tesislerden ne kadar çok insanın fayda sağladığı anlaşılmaktadır. Değerli Çanakkale halkı, madenci kardeşlerimiz ülkemiz ekonomisine doğrudan katkıda bulunup büyük yarar sağlamaktadırlar.

Sözün özü buradan öncelikle Çanakkale’li hemşehrilerimize ve Türkiye kamuoyuna ilan etmek istiyoruz; Çevresel değerlerin korunduğu sürdürülebilirlik madencilerin asli işlerinin başında gelir, tıpkı maden jeolojisi ve maden mühendisliği gibi.

“Köprü vazifesini görev edinmiş bulunmaktayız”

Yapılan ve yapılacak olan tüm bu yatırımlar için şimdiden yatırımı yapacak olan yatırımcıları derneğim ve arkadaşlarım adına tebrik ederim.

Bizler, yapılmış ve yapılacak olan sektörümüzle ilgili tüm yatırımlarda siz değerli basın mensupları ve Çanakkale’nin tüm sivil toplum örgütlerine köprü vazifesi görmeyi görev edinmiş bulunmaktayız. Bu sebeple; Çanakkale ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak tüm sektör yatırımlarında, Çanakkale’nin tüm STK’ları ve siz değerli basın mensuplarıyla çalışmaktan onur duyacağımızı belirtmek isterim” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech