Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troya’yı kadınlar kalkındıracak

Ak Parti Çanakkale Milletvekili

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çıplak Köyü’nde kadın girişimcileri bir kooperatif çatısı altında toplayacağını söyledi. Oluşturulan kooperatif için çalışmalara başlayan İskenderoğlu’nun hedefi bölgeye katma değer kazandırmak…

Kadın Girişimciler ve Kooperatifçilik çalışmaları için düzenlenen toplantıya, İskenderoğlu’nun yanı sıra Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ, Ticaret İl Müdürü Hakan Tunceli, AK parti İl ve İlçe Yöneticileri ile İl Genel Meclisi üyeleri Tülay Ömercioğlu ve Şener Akçay katıldı.

Troya müzesinin, bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi için en önemli adımlardan birisi olduğunu söyleyen İskenderoğlu, “Bu değeri, yapacağımız çalışmayla daha da yukarıya çıkarmak, hem de yörede yaşayan kadınlarımızın bu işin içerisinde aktif bir şekilde yer almasını istiyoruz. Troya ören yerini ve Troya müzesini ziyaret etmeye gelen yerli ve yabancı gezginlerin bu alanları kısa süreliğine ziyaret ederek geri dönmeleri yerine bu bölgede daha fazla vakit geçirmeye yönlendirmek üzerine bir proje hazırlandı. Köyde yaşayan özellikle kadınların bir kooperatif çatısı altında üretime geçmeleri ve ürettiklerini hem bu bölgeyi ziyaret için gelen insanlara hem de internet üzerinden ülkenin her yerine satabilme imkânı sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla, ilk önce kadınlarımızdan oluşan bir kooperatif kurulması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalara bugün başladık. Mülkiyeti Milli Parklara ait 386 dekarlık taşınmazın köy tüzel kişiliğine tahsis edilmesi istedik. 386 dönümlük yerin köy tüzel kişiliğine tahsisi için Milli Parklar Genel Müdürlüğünden yazı bekliyoruz. Tahsis işlemi yapıldıktan ve kooperatif kurulduktan sonra Ticaret Bakanlığına bir proje sunacağız. Bu projede üretim için gerekli olan altyapı ve malzeme alımı yapılacak.” dedi.

Kooperatifin, yöresel ürünlerden tıbbi aromatik bitkilere kadar geniş bir yelpazeye sahip olacağını söyleyen İskenderoğlu, “Bu 386 dönümlük yerde lavanta dikilecek. Lavantanın hem görselliğinden faydalanılacak hem de lavanta yağı ve diğer lavanta ürünleri üretilerek satışı sağlanacak. Yerel buğday, çavdar ve yulaf gibi ürünler ekilecek. Bu ürünler öğütülerek kadınlarımız tarafından Troya ekmeği sloganı ile ekmek üretilerek satışı sağlanacak. Yine kadınlarımız tarafından üretilen peynir, salça, erişte, tarhana, zeytin, zeytinyağı gibi bir çok ürünün üretilerek satışı sağlanacak. Bu sayede, bölgenin ziyaretçi sayısını artırmayı, bölgede üretilen ürünlerin bir markaya kavuşturmayı ve katma değerini artırmayı, özellikle yörede yaşayan kadınlarımıza yönelik, yöresel ürünlerin yer alacağı kahvaltı salonu gibi yeni iş yerleri açılmasını nihayetinde bu sayede kooperatif içindeki kadınlarımızın hem aile hem ülke ekonomisine katkılarını artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech