Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarı kodla uyarı yapıldı, sıcaklıklar artacak

Çanakkale’nin dahil olduğu 17

Çanakkale’nin dahil olduğu 17 ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodla uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çanakkale’nin de içinde bulunduğu 17 il için sarı kodla uyarı yayınladı. Yarın batı kesiminde artacak olan sıcaklığın hafta sonu ülke genelinde olacağı tahmin ediliyor. Yapılan değerlendirmelerde sıcaklığın Karadeniz’e kıyısı olan illerde 2 ila 3 derece, diğer illerde ise 4 ila 8 derece artacağı düşünülüyor. Yarın saat 11.00 da başlayacak olan uyarının, 4 Eylül saat 18.00’da biteceği öngörülüyor.

Sarı kod uyarısı; Afyonkarahisar, Balıkesir, Bursa, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Muğla, Uşak, Aydın, Burdur, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Manisa ve Tekirdağ illerine yapıldı.

Müdürlük tarafından yapılan uyarıda güneş ışınlarının dik geldiği saat 11.00 ile 16.00’da yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşın sıcaklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

SARI UYARI NEDİR?

Meteoroloji sarı uyarı hakkında  “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” açıklamalarında bulundu.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech