Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ekonomi

Meyve fiyatları değişkenlik gösterdi

Çanakkale pazarında meyve fiyatları yeni bir değişkenlik gösterdi. Bu durumu açıklayan Armağan Yıldız “Pazarcıların elinde kalan malları ucuza satmak zorunda kalıyorlar” açıklamalarında bulundu.

Pazarcıların elinde kalan malları mecburi olarak ucuza sattıklarını söyleyen Armağan Yıldız, “Meyve sebze fiyatları pahalı. Bu durum alıcının işini her geçen gün biraz daha zorlaştırıyor. Bu sorun üreticiden kaynaklı. Her hafta artan fiyatlar kolay kolay düşeceğe benzemiyor. Pazar şu an tenha, sabah saatleri olduğu için. Akşam üstü biraz daha hareketleniyor. Cuma ve cumartesi günleri fiyatlar sabit oluyor ama salı günleri düşüyor. Pazarcıların elinde kalan mallar oluyor bu yüzden ucuza satmak zorunda kalıyorlar. İnsanlar pazar alışverişi yaparken çekinmeye başladı, bu durum pazarcıları da etkiliyor. Daha az mal getiriyorlar. Pandemiden önceye bakarsak daha fazla malı daha ucuza satsanız bile kar edebiliyordunuz. Şu an durumlar çok değişti, düşüş bütün pazarı etkiledi” dedi.

Cuma pazarında, şeftali 6 TL, muz 15 TL, incir 8 TL, üzüm 5 TL, çilek 10 TL, portakal 12 TL, elma 5 TL’den satışa sunuldu.

Emel Sayın

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech