Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balık tezgahları sezonu bekliyor

Cuma pazarında balık çeşitliliği

Cuma pazarında balık çeşitliliği azdı. Tezgahları boş kalan balıkçılar, sezon geldiğinde durumun değişeceğini dile getirdiler. Balık tezgahında çalışan Ahmet Cavlak, balık fiyatlarının düşük olduğunu, sadece sardalyenin fazla bulunmadığı için fiyatının yüksek olduğunu belirtti.

“Hava rüzgarlı olduğu için sardalye derine kaçtı. Bu yüzden çok fazla sardalye çıkmadı, kasası bugün 500 TL’den satıldı” dedi. En çok istavrit, çupra, mercan balıklarının tezgahlarda yer aldığını ve fiyatlarının da oldukça uygun olduğunu ifade eden Cavlak, “Bir hafta sonra balık daha da ucuzlar çünkü sezon geliyor. Ufak bir palamut çıktı geçenlerde. Eylül ayının 15’inde daha da güzelleşir, yağmur da yağarsa palamutlar daha iri olur. Sezon açılınca da sardalye 15-20 liraya kadar düşecektir” dedi.

Tezgahlarda fiyatlar genel olarak şöyle: kefal 20 TL, palamut tane 20 TL, levrek 50 TL, sarpa 25 TL, kupa 20 TL, melanur 25 TL, ısparya 15 TL, çupra 40 TL, iri mercan 30 TL, istavrit 20 TL, karades 40 TL, sardalya 50 TL’den satışa sunuldu.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech