Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin YKS karnesi

YKS sonuçları ve akabinde

YKS sonuçları ve akabinde yerleştirme sonuçları açıklandı ve gençler, 2020-2021 eğitim yılında gidecekleri üniversiteleri sonuçlarda gördüler. Kimileri mutlu oldu, kimileri hayallerini bir sene daha erteledi. 2020 YKS sonuçlarına göre ise ÇOMÜ’ye 9 bin 887 öğrenci kayıt olurken, doluluk oranı yüzde 97’ye ulaştı. Sonuçlar ile ilgili görüş aldığımız Eğitim Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “Eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalkmıştır” derken, Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, “Ortada bir başarı var bu başarı öğretmenlerin ve öğrencilerindir” değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz gün YKS tercih sonuçları açıklandı ve çok sayıda genç, kazandıkları okulları gördüler. Başka şehirlerde okuyacak olan gençler, şimdiden hazırlıklara başladılar.

YKS sonuçlarına göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından yeni kayıtlar ve okulun doluluk durumu ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. ÇOMÜ tarafından yapılan bilgilendirmede, “ÇOMÜ kontenjanları 2020 YKS sonuçlarına göre %100’e yakın oranda doldu. ÇOMÜ lisans programlarında 5 bin 192 kişiyle %98 oranında doluluk sağlanırken, ön lisans programlarında ise 4 bin 695 kişiyle %96 oranında doluluk gerçekleşti. Bu oranların ortalamasıyla ÇOMÜ’nün kontenjanlarının %97’si doldu.

Sadece yakın bölgelerden değil Türkiye’nin uzak bölgelerinden de 4 bin 974’ü kadın 4 bin 913’ü erkek toplam 9 bin 887 öğrenci ÇOMÜ’ye yerleşirken 900 kişiyle en çok tercih edilen fakülte, Fen Edebiyat Fakültesi oldu.

Çanakkale’de ikamet eden Bin 74 öğrenci ÇOMÜ’yü seçerken, Marmara Bölgesi’nden gelecek olan 5 bin 966 öğrenciyle de bölgenin en çok tercih edilen üniversitesi ÇOMÜ oldu” cümleleri yer aldı.

“Fırsat eşitliği ortadan kalktı”

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “Son yıllarda müfredatta yapılan değişiklikler ve sınav sistemlerindeki değişiklikler nedeniyle eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalkmıştır. Meslek liseleri ve sınavsız öğrenci alan okullar(niteliksiz okul) ailelerinin imkansızlık nedeniyle destekleyemediği ögrenciler bütün sınavlarda başarısız olmaktadır.

“Öğrenciler arası büyük dengesizlik oluştu”

Öyleki öğrenciler arasında büyük dengesizlik oluşmakta başarı sıralamasında orta düzey olarak değerlendirilebilecek grup ortadan kalkmaktadır. Ailenin desteklediği öğrenciler çok başarılıyken gelir düzeyi düşük ailelerin çocukları kaderine bırakılmaktadır” ifadelerinde bulundu.

“Bu başarı öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizindir”

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, “Çanakkale bundan 5 yıl önce, 59. sıralardaydı… Bu yüzdelik dilimlerin yukarıya doğru çıktığını görmekteyiz. Bu başarı öğretmenlerin ve öğrencilerindir. Diğer birçok ile göre Çanakkale başarılıdır. Yeterli mi?  Değil…

“İmam Hatiplerden beklenen performans alınamadı”

İmam Hatiplerden beklenen performansın alınamadığı da görülmüştür. Bu çok acıdır, keşke o bütçeler Fen Lisesi’ne ayrılsaydı diye düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech