Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tohum desteğinden yararlanan üreticiyi ziyaret ettiler

Çanakkale Ak Parti Milletvekili

Çanakkale Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Ziraat odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya ve beraberlerindeki heyetle birlikte, Çanakkale’nin de içinde bulunduğu 21 ilde uygulanan %75 tohum desteğinden yararlanarak ekim yapan üreticilerin arazisini ziyaret etti.

Çanakkale Ziraat Odası’nın haberine göre; Çanakkale Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Ziraat odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya ve beraberlerindeki heyetle birlikte, Çanakkale’nin de içinde bulunduğu 21 ilde uygulanan %75 tohum desteğinden yararlanarak ekim yapan üreticilerin arazisini ziyaret etti. Heyet, ürünler hakkında bilgiler alarak yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kuru fasulye arazisinde değerlendirmede bulunan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, üretimin çok ciddi bir iş olduğunu, ciddi olduğu kadarda emek istediğini, mücadele etmek gerektiğini söyledi. Bakanlığın bu tarz projelerle üreticiyi destekleyerek üretimi ayakta tutmasının çok değerli, çok kıymetli olduğunu vurgulayan Kaya, “Bakanlığın bu projeyi 21 ilde uyguladığı ve bu 21 ilden bir tanesinin de Çanakkale olması, bölge üreticisi için çok kıymetli olduğunu ve üreticiyi çok memnun etti” dedi.

İsmail Kaya, bu 21 ilden her birine farklı bir ürünle destek verildiğini, Çanakkale’ye ise bu ürünlerden kuru fasulye tohumuyla destek verdiğini aktardı. Bu projelerde üreticilerimizin başarılı olması durumunda bu tarzda projelerin ülke genelinde yaygınlaşarak artacağını düşündüğünü söyleyen Kaya, her zaman olduğu gibi asıl yükün üreticilerin omuzlarında olduğunu, pilot üreticilerimizin başarılı olunduğunda da diğer üreticilerin de önlerinin açılacağını belirtti. Başkan Kaya konuşmasını, bu destekten faydalanan 21 ilden birisinin Çanakkale olduğu için mutlu olduklarını bu konuda Çanakkale üreticisine destek olan konunun muhataplarına teşekkür ederek bitirdi.

Ardından, Bakanlığın vermiş olduğu desteklemeden yararlanarak kuru fasulye dikimi yapan üretici İbrahim Davutlar’ın arazisinde, AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu’yla birlikte İsmail Kaya, Meclis Başkanı Necmi Mutlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Sürücü ile konunun asıl muhatapları olan bölge üreticileri incelemelerde bulundu.

Beraberinde domates tarlasını da ziyaret eden yetkililer, ziyarete Çıplak Köyünde üretilen kapya biber tarlasında devam ettiler. Üreticilerin sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunan heyet, kapya biberin fiyatı, pazar durumu ve verimliliği hakkında da bilgi alışverişinde bulundular.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech