Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Atalardan Toprağa, Topraktan Sofraya”

Çanakkale Belediyesi, hazırladığı yeni

Çanakkale Belediyesi, hazırladığı yeni bir sosyal destek projesi kapsamında ihtiyaç sahibi kentliler ile atalık tohumlardan elde edilen ve İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası almaya hak kazanan ürünlerini paylaşıyor. “Atalardan Toprağa, Topraktan Sofraya” başlıklı sosyal destek projesi kapsamında, dalından toplanan taze ürünler Çanakkale Belediyesi’ne bağlı ekiplerce paketlenerek, ihtiyaç sahibi kentlilere ulaştırılıyor.

Kısa bir süre önce yerel tohumların korunması, çoğaltılması, üretimin teşvik edilmesi, üreticinin desteklenmesi ve tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için Çanakkale Belediyesi’nin yürüttüğü faaliyetler kapsamında çeşitli ürünler İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası almaya hak kazanmıştı.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre; atalık tohumların bereketiyle üretilmiş olan ve İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası almaya hak kazanan ürünleri, sağlıklı gıdaya erişim amacıyla, ihtiyaç sahibi kentlilerle paylaşıyor.

“Atalardan Toprağa, Topraktan Sofraya” başlıklı sosyal destek projesi kapsamında, dalından toplanan taze ürünler Çanakkale Belediyesi’ne bağlı ekiplerce paketlenerek, ihtiyaç sahibi kentlilere ulaştırılıyor.

“Çanakkale Belediyesi tarafından kent merkezinde yaklaşık 22 dekar alanda domates, biber, patlıcan, kabak, bal kabağı, mısır, kavun, karpuz, börülce, bamya, barbunya, fasulye, günebakan, susam, nohut ve Karakılçık buğdayının yetiştirilmesi sağlanırken; biber, domates, patlıcan, kabak, nohut ve buğday için İyi Tarım Sertifikası almaya hak kazanıldı. Diğer ürünler de hasat olgunluğuna eriştiklerinde başvuru işlemleri gerçekleştirilecek. Çanakkale Belediyesinin iyi tarım alanındaki uygulamaları kışlık sebzelerde de devam edecek olup, karnabahar, lahana, pırasa, kereviz, turp, pazı, ıspanak, marul, maydanoz, dereotu, tere, roka gibi ürünlerin ekimleri gerçekleştirilecek.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech