Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uydudan iğne atılsa yere düşmez!

Çanakkale ile kardeş şehir

Çanakkale ile kardeş şehir olan Almanya’nın Osnabrück kenti ile arasındaki imar durumu farkı şaşkınlık yarattı. Avrupa’nın tam ortasında yer alan ve Türkiye’nin en batısındaki iki şehrin yukarıdan bakıldığında oluşan manzara, pes dedirtti. 

Çanakkale’nin pekçok kardeş kenti bulunuyor. Ülke içinden ve dışından kardeş kentleri ile ortak çalışmalarda bulunan Çanakkale’nin, sık sık çalışmalarda yer aldığı kent olan Almanya’nın Osnabrück kenti ise daha çok öne çıkan şehirler arasında bulunuyor. Geçtiğimiz gün şehircilik ve planlama anlamında dünyaya örnek olan Avrupa’nın dinamosu Almanya’nın Osnabrück kentinin yukarıdan çekilmiş görüntüleri görüldü. Aynı zamanda kardeş kent Çanakkale’nin uydu görüntülerine bakıldı.

İki kardeş kent arasındaki şehircilik ve planlaşma farkı hayretler içerisinde bırakırken, bizdeki sıkışıklık ve dar alanda kısa paslaşma durumu şaşkınlık yarattı. Osnabrück’te düzenli ve paralel sokaklar, yeşil alanlar ve beton yapılara ayrılan yerlerin orantısı, yapıların birbirlerine olan uzaklıkları takdir toplarken, Çanakkale’de iğne atılsa yere düşmeyecek bir görüntü gözlendi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech