Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kedi köyü değil, kedi mezbahası!

Çanakkale Belediyesi’ne ait Kedi

Çanakkale Belediyesi’ne ait Kedi Köyü’nde yaşayan kediler, hastalıktan ve bakımsızlıktan peşi sıra ölüyor. Ortaya çıkan bu vicdanları sızlatan görüntüler ise hayvanseverleri adeta isyan ettiriyor. Kedi Köyü’nün içleri acısı halini görenler, “köy değil, mezbaha” yorumunda bulunuyor.

Çanakkaleli hayvanseverler, kentte yaşanan kedi/köpek dramlarından yaka silker hale geldi. Halk Bahçesi’ndeki Kedi Evi ve Belediye’ye ait Kedi Köyleri de dahil olmak üzere hayvanlar arasında bulaşıcı hastalıklar kol geziyor. Buna bir çare arayan vatandaşlar, Belediye Barınağı’nın kapısını çaldığında ise karşılaştıkları tutumun “baştan savma” olduğunu söylüyorlar. Zira çoğuna göre, Barınağa giden kedi/köpeklerin akıbeti dahi meçhul!

Bu korkunç iddialarla ilgili geçtiğimiz günlerde Çanakkale Kedileri isimli bir Instagram sayfasının beyanlarına yer vermiştik. Bugün ise sesini duyurmak isteyen Yağmur isimli bir başka hayvansever…

Yağmur, Kedi Köyü’nün içler acısı halini şu sözlerle anlatıyor: “Burası Çanakkale’de belediyenin yapmış olduğu bir kedi köyü… Burada bulunan kedilere belediye hiçbir şekilde mama ve su vermiyor. Hasta olan hiçbir kediyi tedavi etmiyor zaten tedavi edecek adam akıllı bir veterinerleri bile yok. Bu kedilere biz gönüllüler bütün şartlarımızı zorlayarak hem maddi hem de manevi olarak bakmaya çalışıyoruz. Fakat bizim gücümüz yetmiyor.  Belediye yardım etmediği gibi sürekli olarak zarar veriyor. Barınağa gönderilen hiçbir hayvanın akıbeti belli değil ne yapıyorlar, bilmiyoruz ama iyi şeyler dönmediği apaçık belli. Senelerdir sesimizi duyurmaya çalışıyoruz Belediyeden defalarca söz almamıza rağmen hiçbir şey yapılmadı. Ve sizler görmezden gelip geçtiğiniz sürece bu hayvanlar böyle ölmeye devam edecekler. Sizden ricam bir kere olsun görün ve lütfen şikayet edin “

Çanakkaleli hayvanseverler ise bu görüntülerin en zaman değişeceğini ve seslerinin ne zaman duyuracaklarını merak ediyor.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech