Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çan’da bulunan alana “nitelikli doğal koruma” tescili

10 ildeki bazı alanlar

10 ildeki bazı alanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “nitelikli doğal koruma alanı” olarak onaylandı. Çan ilçesi de bu alanlardan birine sahip…

Geçtiğimiz gün yayımlanan ve tescillenen alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerinin de yer aldığı ilanlara göre Çan’da bulunan Çanakkale Çan Grubu Doğal Sit Alanı  “nitelikli doğal koruma alanı” ve “sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olarak açıklandı.

Çanakkale’nin Çan ilçesi Büyükpaşa köyü mevkiinde ulunan Çanakkale Çan Grubu Doğal Sit Alanı, “nitelikli doğal koruma alanı” ve “sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı”, Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Soğuksu-Erdoğdu Mahallesi Doğal Sit Alanı ise “doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olarak belirlendi.

İlanlara göre 10 ildeki “nitelikli doğal koruma alanı” olarak  tescillenen diğer alanlar şu şeklide:

“Rize’nin İkizdere ilçesindeki İkizdere Vadisi Doğal Sit Alanı, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan Kadınyarı Deresi Doğal Sit Alanı, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesindeki Uluköy Çifteköprü Doğal Sit Alanı, Rize’nin Kırklartepe köyündeki Ayane Tepesi Doğal Sit Alanı ve Edirne’deki Karaağaç Antik Yolu Doğal Sit Alanı “doğal sit-nitelikli koruma alanı” olarak tescil edildi.

Adana’nın Karataş ilçesinde yer alan Akyatan Lagünü Doğal Sit Alanı ile Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Ortakent-Dağbelen-Konacık Doğal Sit Alanı “doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı” ve “doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olarak tescil edildi. Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Yellice Poyraz Adası Doğal Sit Alanı da “nitelikli doğal koruma alanı” olarak belirlendi. Mersin’in Tarsus ilçesindeki Taşkuyu Mağarası Doğal Sit Alanı’nın ise doğal kaynak değerinin mağara olması ve mağaranın “Tabiat Varlığı” olarak tescilli olması nedeniyle “doğal sit” statüsü iptal edildi. “

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech