Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Ve Genç İstihdamı İçin Adres: İşbaşı Eğitim Programı

Çanakkale Çalışma ve İş

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Biga Hizmet Merkezi ile Doğtaş Kelebek Mobilya A.Ş arasında Mobilya Döşeme ve Mobilya Döşeme Dikim İşçisi mesleklerinde kadın ve gençlerden oluşan toplam 23 kişilik 3 adet İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesi imzalandı.

İŞKUR’un haberine göre; Çanakkale İŞKUR Biga Hizmet Merkezinde görevli İş ve Meslek Danışmanları Emine Ersoy, Hilal Aslan ve Hülya Savaş ile firmanın İnsan Kaynakları Sorumlusu Ayşenur Taşçı program katılımcıları ile fabrika binasında bir araya geldi. İŞKUR yetkilileri programın kapsamı ve sözleşmenin gereklilikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Mobilya Döşeme İşçisi mesleğinde açılan program için katılımcıların tamamı 18-25 yaş arasında gençlerden oluşurken Mobilya Döşeme Dikim İşçisi mesleğindeki programa 3’ü İşte Anne Projesinde yer almak üzere toplam 5 kadın işçinin katılacağı iletildi. İşte Anne Projesi ile 15 yaşından küçük çocuğu olan annelerin İşbaşı Eğitim Programı aracılığıyla meslek edinmeleri ve istihdama kazandırılması amaçlanıyor.

8 Ağustos ve 15 Ağustos’ta başlayan programların Ocak 2021’de sona ereceği, istihdam taahhüdü gereği katılımcıların en az %50’sinin firma tarafından istihdam edileceği belirtildi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech