Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Şener’den Mücadele Önerisi: “Corona savaş dispanserleri kurulsun”

ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon

ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Corona ile mücadelede önemli bir öneride bulundu. Şener, zamanında sıtma ve verem için kurulan ‘savaş dispanserlerini’ örnek göstererek “Bu meret 2022’ye kadar devam edecek gibi görünüyor. Madem öyle, bu memlekette zamanında sıtma ve veremle mücadele için savaş dispanserleri olduysa ‘Corona savaş dispanserleri’ de olmalı” dedi.

ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinde yayınladığı bir paylaşımda pandemi ile mücadelede önemli bir yol haritasından bahsetti. Şener, ‘Bir meslektaşımdan gelen öner’ adı altında paylaştığı yazıda Corona’yla mücadelede savaş dispanserleri kurulması gerektiğini belirtti.

“Bu meret 2022 ye kadar devam edecek görünüyor”

İşte Şener’in paylaştığı o açıklama… “Bu memlekette sıtma savaş.. Verem savaş dispanserleri olduysa corona savaş dispanserleri de olmalı bence… Fillyasyon yapılıp, ilaçları dağıtılacak, kötüleşen ler hastaneye yönlendirilecek… Bu meret 2022 ye kadar devam edeceği öngörülüyor madem Dün ….pcr + hasta tesbit edildi, bunun temaslarını bulmak, sürüntü almak uzman doktorun işi olmamalı… Yatan hastalar, yoğun bakımdakiler, pandemi polk, normalleştiğimizi sanan günlük polk hastaları ve son olarak yüklenen fillyasyon işleri… Bu kadar işi göğüsçü ve intaniye kaldıramaz Alper. 120 bin nüfuslu bir ilçe ve çevresindeki küçük ilçelere bakıyoruz tek göğüs hastane doktoruyum ve 1 intaniyecimiz var.”

Alper Şener, açıklamayı ise kısa şekilde değerlendirerek “dikkate, tartışmaya değer” ifadelerini kullandı.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech