Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleceğin teknoloji yıldızları iş başında

Geleceğin teknoloji yıldızı olmayı

Geleceğin teknoloji yıldızı olmayı hedefleyen 9 bin 554 genç, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında hünerlerini sergiledi. Deneyap Projesi’nde yer almak isteyen öğrenciler, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, uygulamalı sınava girdi. Bu bölgeler arasında Çanakkale’de vardı.  Sınav, 15-16 Ağustos’ta Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat’ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük İcraat Programı’nda yer alan Deneyap Projesi’nde yer almak isteyen gençler, geçtiğimiz günlerde, Türkiye’nin farklı bölgelerinde sınavda ter döktüler. Türkiye genelinde 9 bin 554 gencin girdiği sınav, Çanakkale’de de düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu başlatılan proje ile Türkiye çapında 81 ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezlerinde Deneyap Atölyeleri kurulacak.

“Gençler atölyede birbirinden farklı eğitimler alacaklar”

Denayap’ta, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençler, Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi alanlarda eğitimler alacak.

“12 ilde hayata geçirildi”

Toplamda 3 yıl eğitim alacak olan öğrenciler için proje 12 ilde hayata geçirildi.İkinci etapta ise 18 ilde eğitimlerin başlayacağı ifade edildi.

 Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech