Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale ‘Söz Yetenekte’ programının ikincisine ev sahipliği yaptı

Çanakkale Boğazında yapımı süren

Çanakkale Boğazında yapımı süren ve dünyanın en uzun asma köprüsü ünvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle, ‘Söz Yetenekte’ programının ikincisine ev sahipliği yaptı.

Çanakkale Boğazında yapımı süren ve 2023 metre orta açıklığıyla dünyanın en uzun asma köprüsü ünvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle, ‘Söz Yetenekte’ programının ikincisine ev sahipliği yaptı. Köprü şantiyesinde, canlı yayınlanan program, Oylum Talu’nun moderatörlüğünde gerçekleşti. Programa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Birim Müdürü Neşe Gülmez ile Uzman Mesut Şener, ÇOK A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Ebrunur Yıldız, ÇOK A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Ömer Güzel ve projede görev alan uzmanlarla beraber projenin genç yetenekleri katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nce (KGM) Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen, inşaat çalışmaları Daelim, Limak, SK&EC ve Yapı Merkezi ortaklığında yürütülen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, gençleri Türkiye’nin atılımları ve istihdam potansiyeli konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan ‘Söz Yetenekte’ programıda ödüllü yarışmayı kazanan 10 genç, projeyi yerinde inceleme fırsatı buldu. Ayrıca, 1915 Çanakkale Projesi’nin detayları, genç mühendislerin başarı hikayeleri, bu projedeki deneyimleri ile gençler için istihdam fırsatları ele alındı.  Binlerce kişinin çalıştığı çok uluslu dev projenin ekibi tanıtılarak, çalışan çeşitliliği ele alındı. Ayrıca konuşmacılar, yeni mezunlara ve mezun olacak gençlere tavsiyelerde bulundu.

Çanakkale Köprüsü şantiye gezisinin çevrim içi yapıldığı programda interaktif bir bilgi yarışması da düzenlendi. Sorulara doğru yanıt vererek en yüksek puanı alan ilk 10 kişi, 1915 Çanakkale Köprüsü şantiye gezisi kazanarak bir tam gün boyunca bu dev projeyi yerinde görme ve proje ekibi ile tanışma fırsatı kazandı. Kazananların tüm seyahat ve konaklama masrafları ev sahibi 1915 Çanakkale Köprüsü projesini yürütenler tarafından sağlanacak.1915 Çanakkale Youtube kanalı @1915canakkaletr adresinden canlı yayınlanan ‘Söz Yetenekte’, tüm üniversitelilere, üniversite mezunlarına, kariyerine yön çizmek isteyenlere ilham veriyor.

‘Zorluklara Önceden Hazırlanarak Aşmak Gerekiyor’
ÇOK A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Ömer Güzel, programındaki konuşmasında ‘zorluklara önceden hazırlanarak aşmak gerekiyor’ dedi. Ayrıca “Yükseköğretimde okuyan veya mezun olmuş gençlere 1915 Çanakkale Projesi’ni yakından tanıtma fırsatı sağladıkları için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne teşekkür etti. Ayrıca konuşmasında şunları söyledi:  “Çok uluslu çalışan çeşitliği ile dünyada örnek gösterilen projemiz ile ev sahipliği yapma ayrıcalığını yaşadığımız ‘Söz Yetenekte’ canlı yayınına genç arkadaşlarımızın gösterdiği ilgi mutluluk verici. 7 bin kişiye istihdam sağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, çok uluslu çalışan çeşitliliği, bölgesel istihdama olan katkısıyla gurur kaynağı. Projenin bütününde 10 farklı ulustan 20’den fazla disiplinde 200 kadar farklı pozisyonda arkadaşlarımız çalışıyor. İstihdamımızın üçte biri 18-30 yaş aralığındaki genç arkadaşlarımızdan oluşuyor. Yine mühendislerimizin dörtte biri bir ile beş yıl tecrübeli genç mühendislerden arasından seçildi. Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan 80 farklı üniversite ve yüksekokuldan mezun olan arkadaşımız projemizde görev alıyor ve bu büyük projenin gerçekleştirilmesinde önemli katkılarda bulunuyorlar. Çok uluslu bu gibi projelerin bir parçası olmanın gençlerimizin kariyerleri için çok kıymetli olacağına inanıyorum.” dedi.

‘Bizim İçin Bir Onurdu’
Programda söz alan ve Türkiye’nin mega projelerinde imkanlar ve fırsat eşitliği üzerinde gözlemlerini aktaran ÇOK A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Ebrunur Yıldız ise, “Söz Yetenekte, serisinin ikinci programına ülkemiz için stratejik önemi olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nde ev sahipliği yapmak bizim için onur ve gurur verici. Ülkemizde devam eden mega projeleri gençlerimiz için çok önemli ve eşsiz kariyer fırsatları olarak görüyorum. Otoyol, köprü, havalimanı, baraj ve enerji alanlarındaki mega yapılar özellikli ve çok disiplinli projelerdir. Bu çok disiplinli yapılarda tecrübeli kadrolar kadar genç ve dinamik yeteneklere de ihtiyaç duyuluyor” dedi.

‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ Projesi
Yıldız, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Toplumsal cinsiyet eşitliği kamu kurum kuruluşları yanı sıra özel sektör kuruluşlarının da önemli bir gündem maddesi ve ciddi yatırımlar yaptığı bir konu. Bu konuda alınması gereken çok fazla yol olmakla beraber atılan adımlar umut verici. Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi de bu umut verici adımların çok güzel bir örneği. Kadınların iş gücüne katılımının en düşük olduğu profesyonel alanlardan birisi mühendislik. 40 öğrenci ile başlayan program, bu yıl öğrenci sayısını 120’ye çıkardı. Hedef, sadece üniversite öğrencileri değil, ayrıca lise öğrencileri. Amaç meslek seçimi öncesinde mesleklerin cinsiyeti olmadığı konusunda farkındalık yaratmak ve erken yaşlarda mesleki tercihlere doğru yön verebilmek. Türkiye’nin Mühendis Kızları, 1915 Çanakkale Köprüsü Projemizde de görev yapıyor ve sonsuz değer katıyorlar. Önemli olan güçlü bir teknik ve sosyal donanım size tüm kapıları açacaktır, kendinize yatırım yapmayı unutmayın.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech