Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Domates düşüşte, sarımsak bu fiyatlara gitmez”

Vatandaş meyve ve sebze almak için pazara akın etti. Çanakkale pazarında sebze ve meyve tezgâhlarında yoğunluk yaşandı. Çanakkale Belediyesi Pazar Alanı Sebze ve Meyve Bölümü Başkanı Mesut Burgin “Meyveden bu sene düşüş beklemeyin, domates düşüşte sarımsak ise bu fiyatlara gitmez düşer” ifadelerinde bulundu.

Çanakkale’nin yerli domatesi 1.5 TL’den tezgâha koyulunca alıcısı çok oldu. Pazara gelen her vatandaşın arabasında domates yer buldu.

“Sarımsak bu fiyatlara gitmez, düşer”
Geçtiğimiz haftaya göre sarımsak yükselişte, 20 TL’den alıcıya sunuldu.  Ancak Burgin’in açıklamasına göre sarımsağın fiyatı düşecek.

Bamya tezgâhta yalnız kaldı!
Yazın güzide sebzesi bamya 20TL’den vatandaşa sunulunca tezgâhta yalnız kaldı. Birçok faydası bulunan ve oldukça lezzetli olan bamya bu hafta vatandaş tarafından tercih edilmedi.

Fasulye fiyatını korudu!
Yeşil sebzelerin en çok tercih edileni taze fasulye geçen haftaki fiyatını korudu, 6 TL’den satışa sunuldu.

Biber “tezgâhında kredi kartı geçerlidir”
Yaz denilince akla ilk gelen çoban salatanın vazgeçilmez malzemesi olan tatlı sivri biber, kilosu 5 TL’den satıldı. Kırmızıbiber 4 TL’den, çarliston biber ise kilosu 3 TL’den tezgâhta yerini aldı. Öte yandan biber tezgâhında bulunan “kredi kartı geçerlidir” yazısı biber almak isteyen vatandaşın dikkatini çekti. Salata tabağının diğer malzemeleri olan roka 2.5 TL, dereotu 1 TL, maydanoz 1.5 ve marul ise 3.5 TL’den satıldı.

Yerli fındık yabancı kaldı!
Çanakkale tezgâhlarında diğer ürünlere nazaran yerli fındık vatandaşa yabancı kaldı. Yerli fındık 15 TL’den vatandaşa sunuldu ama alıcısı olmadı.

Beyne faydalı, keseye zararlı
Vücuda birçok faydası bulunan ceviz beyne sağladığı yararlar ile biliniyor. Ancak 22 TL’den satılan ceviz vatandaşın kesesine zararlı geldi.

Özlem Kavuklu

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech