Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yüksek katma değer, üretimde itici gücümüz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Bayramiç’te katıldığı bir dizi etkinliğin ardından bölgenin tarım potansiyeliyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale’nin doğal ve kaliteli üretiminin yarattığı katma değere dikkat çekerek, bu noktada Ezine Gıda OSB’nin önemine dikkat çeken Semizoğlu, “Ezine Gıda İhtisas OSB, tarıma dayalı sanayimizin yüksek katma değerli ve ihraç kabiliyeti yüksek ürün üretimi için büyük bir itici güç olacaktır” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, geçtiğimiz gün Bayramiç’in Koşuburnu köyünde düzenlenen domates hasadı şenliklerine katıldı. Çanakkale’nin coğrafi konumu ve kirlenmemiş doğasının, tarım ürünlerinin üretiminde ülke için büyük katma değer yarattığını belirten Başkan Semizoğlu, yapılan domates hasadının ardından bölgenin tarımsal gücüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bu noktada Ezine Gıda OSB’nin önemine vurgu yapan Semizoğlu, şöyle konuştu: “Çanakkale coğrafi konumu ve kirlenmemiş doğası ile tarım ürünlerinin üretiminde ülkemiz ve bölgemiz için büyük katma değer yaratıyor. Domates, kiraz, elma, şeftali, çilek, kapya biberi ve Bayramiç Beyazı gibi birçok üründe doğal ve kaliteli üretim imkanları sunan ilimiz, bu ürünleri katma değere dönüştürüp üretimi destekleyecek adımları da beraberinde atıyor. Bölgemizin orta vadeli en büyük yatırımların birisi olan Ezine Gıda İhtisas OSB, tarıma dayalı sanayimizin yüksek katma değerli ve ihraç kabiliyeti yüksek ürün üretimi için büyük bir itici güç olacaktır. Domates şenliği hem topraklarımızın bereketini görmek hem de birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için çok faydalı oldu. Bütün üreticilerimizi bu anlamlı günde bizlerin bir araya gelmelerine vesile oldukları ve ülkemize sağladıkları ekonomik fayda için teşekkür ediyorum.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech