Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

BARİ SİZLER YAPMAYIN

Covid -19 ile mücadele devam ediyor. Lakin sorumsuzlar bu mücadeleyi baltalamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Hele bazıları,”Salgın, malgın yok. Hükümet uyduruyor. Dış güçlerin oyunu. Altı üstü bir nezle. Ben inanmıyorum” diyerek patavatsızca söylemler içinde bulunuyorlar. Yahu Allahtan korkun. Ölen hekimlerimizi, sağlık çalışanlarımızı, vatandaşlarımızı görmediniz mi? Yoğun bakımda, yüzükoyun şekilde, günlerce yatan, nefes almakta zorlanan insanları seyretmediniz mi? Allah sizi de öyle yapsın diyeceğiz ama beddua okumayalım hadi. Diyelim ki, bazıları cahil cühela ve her şeye muhalif olan türden insanlar. Ya, mürekkep yalamışlara ne demeli? Bilim insanları, özellikle toplu alanlarda maske kullanımı konusunda, hemen her gün uyarılar yaparken, Antalya’da yaşanan bir olay, Virüsün yayılım hızındaki artışın altında yatan zihniyeti, bütün çıplaklığı ile gün yüzüne çıkarmıştır. Belediye otobüsüne binen bir kadın ve erkek arkadaşı, maske takmayınca, şoför tarafından uyarılıyor. Takmayınca tekrardan uyarıyor. Maske takmayan yolculardan biri,”Ben maskeyi takınca kendimi esir gibi hissediyorum” diyerek, maske takmamakta direniyor. Sonrada koltuğa oturuyor. Otobüsteki diğer yolcuların uyarıların da dikkate almıyor.

ŞOV BAŞLIYOR
Bunu üzerine sürücü kapıları kilitleyip, Polis çağırıyor. Bu sefer de maske takmayan kadın,”Polis gelecek diye insanları indirmiyorsunuz. Özgürlüğümüzü tehdit ediyorsunuz. Şu anda 8 le yargılanmaya başlar.40 kişi burada. Onlar suç işliyor. Devlet bizi mağdur ediyor” diye feveran ediyor. Daha sonra da yine aynı kadın,”Şimdi ben bu otobüsü rehin alıp, kaçırayım mı?” diye bağırıyor. Kendisini Avukat olarak tanıtan kadının yaptığı işlere, bir bakın. Bu da cahilin mürekkep yalamışı. Sonra da, otobüsün içinde gezerek, insanların üzerine öksürüyor. Yanındaki erkek de, elindeki maskeyi insanların üzerine atıp,”Bu mu sizi kurtaracak” diye bağırıyor. Buyurun işte. Avukatmış kadın. İmam cemaat meselesi. Bu zihniyetle salgını nasıl

önleyeceğiz? Emekler böyle okumuş cahiller yüzünden heba oluyor. Hükümet derhal, bu yasakları uymayıp, Pandemi ile mücadeleyi sekteye uğratanlara, ertelenmeyen, paraya çevrilmeyen hapis cezası getiren kanunu çıkartmalıdır. Yoksa bu vurdumduymazların sonu gelmez.

KAHKAHA
Askeri garnizona malzeme getiren TIR nizamiyede durdurulmuş. Dev kamyonun altı ‘aynalarla’ taranmış, şoför mahallinde yapılacak ‘Bomba Kontrolü’ için oraya özel eğitimli bir kurt köpeği çıkarılmış, köpek TIR’ın yatak bölümüne girdiğinde koklamaları hızlanmış, sonunda hırlayarak yatağın içine dalıp battaniyenin altında müthiş debelenmelere başlamış. “Bi.. Bir şey olmaması lazım.” demiş şoför korkudan titreyerek, “Asla bomba, patlayıcı falan olamaz..!” Görevli subay “Sakin olun” demiş “Bunlardan asla bir şey saklamamalıydınız.. Oh olsun.. Öğle yemeğinizi buldu onu yiyor işte..!

Sağlıcakla kalınız.”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech