Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gelibolu bir kez daha yandı

Gelibolu’ya bağlı Sütlüce mevkiinde,

Gelibolu’ya bağlı Sütlüce mevkiinde, geçtiğimiz gün öğle saatlerinde yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, ana yoldandan da görülürken, panik yarattı.

Bu sene, sadece bir ay içerisinde Çanakkale’de 10’a yakın yangın çıktı. Sadece bir ayda! O yangınlardan birisi ise, geçtiğimiz gün Gelibolu Sütlüce mevkiinde, köprü şantiyesine yakın bir konumda meydana geldi. Saat 14.40 sularında başlayan yangına, kısa sürede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince, karadan ve havadan müdahale edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, paylaşılan bilgilendirme notunda, 3 ilk müdahale aracı, 11 arazöz, 5 su ikmal aracı, 1 dozer, 6 helikopter, 1 uçak toplamda 75 personelle yangına müdahale edildiği belirtildi.

Rüzgarlı havada, yoğun bir mücadele gösteren personeller sayesinde, yangın kontrol altına alındı alınmasına ama Gelibolu bir kez daha yanmış oldu. Çanakkale başta olmak üzere, tüm Türkiye’de bu sene oldukça fazla çıkan yangında, çok sayıda ağaç tahrip oldu… Çanakkale’nin belli başlı bölgelerinde toprak kararırken, yangınlar konusunda hassas davranılması gereken dönemlerde, ormanlık alanlarda ısrarla yakılan mangal ve araziye bırakılan çöpler kahretti.

 Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech