Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eksik kadroyla hizmet vermeye çalışıyoruz”

Bayramiç Belediye Başkanı Mert

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, bir açıklama yaparak Belediye’de olması gerekenden daha fazla personel çalıştığına dair çıkan söylentilere cevap verdi. Başkan Uygun, fazla değil aksine eksik olduklarına ifade ederek “İşin doğrusu biz eksik kadroyla sizlere hizmet vermeye ve tasarruflu gitmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bayramiç Belediyesi’nin haberine göre; Şeffaf yönetim anlayışından vazgeçmeyeceğiz diyen Başkan Uygun, şu açıklamada bulundu: “Belediyemizde olması gerekenden daha fazla personel çalıştığına dair bazı söylentiler kulağımıza geldi. Bu nedenle halkımızı bilgilendirme ihtiyacı duyuyorum. Daha önceden belediyemizde imar ve fen işleri müdürlüğü bir arada çalışıyordu. Personel yetersizliğinden dolayı inşaat ruhsat işlemleri bazen aylar sürebiliyordu. İnşaat sektörü, ilçemizin tarımdan sonraki en önemli ekonomisidir. İnşaat ruhsatları belediyeden ne kadar hızlı temin edilirse; sektördeki hafriyatçı, kaba inşaat ekipleri, sıvacılar, elektrikçiler, marangozlar, penciler, inşaat malzeme satıcıları ve benzeri meslek dallarının ekonomisi o kadar hızlı hareket eder. Bu anlamda biz de imar müdürlüğünü, fen işlerinden ayırarak ilçemiz ekonomisine destek olduk.”

“HALK MASASI’NDA 24 SAAT HİZMET ANLAYIŞINI GETİRDİK”
“Biliyorsunuz ki, önceden park bahçeler, temizlik işleri, itfaiye, hepsi zabıta amirliğine bağlıydı. Göreve geldiğimizde bu birimler birbirine karışmış durumdaydı. Biz, bu birimlerin hepsine farklı sorumlular atadık. Zabıta arkadaşlar ise ilçemizdeki problemleri bu birimlere aktarmakla görevlidir. Yaptığımız bu değişikliklerde yeni görev alan arkadaşlarımız adaptasyon problemi yaşamış olabilirler ama şu an için konuya hakim bir şekilde şahsıma ve yardımcılarıma gerekli ihtiyaçlarını rapor halinde sunmuşlardır. En yakın zamanda, halkımıza en iyi hizmeti vermek için küçük aksaklıklar ortadan kalkmış olacak. Lütfen bize güvenin. Merkez binamızda çok fazla personel çalıştığı konusunda da eleştiri alıyoruz. Bunun açıklamasını yapmak isterim. Göreve geçtiğimiz gün ile bugün arasında merkez binamızda personel sayımız 4 kişi artmıştır. Sebebi ise insan kaynakları birimini artık belediyemiz içinde kurmak zorunda kalmamızdır ve ayrıca Halk Masası’nda 24 saat hizmet anlayışını getirdik. Bu nedenle toplamda merkez binamızda 4 kişi ek personel oluşmuştur.”

“BİZLERE BU DESTEK SAĞLANMADI”

“Son dönemde ‘Ömre Vefa’ projemizi hayata geçirdik. Yaşlılarımızın hayatını kolaylaştıran bu projemiz için personel sayımızı 3 kişi daha arttırdık. Daha önce de açıkladığımız gibi biz 3 adet temizlik aracına aylık 164.000 TL ödemeyip, temizlik hizmetlerinde toplamda 8 kişiye daha ekmek kapısı sağlamış olduk. Şeffaf yönetimden kastımız, halkımızın kafasında kendi belediyesi hakkında soru işareti kalmamasıdır. Sizleri önemsiyoruz. Sonuç olarak; anlattığımız yönetim şeklindeki değişiklikler, yeni sosyal projeler ve hizmet anlayışı nedeniyle personel sayımızın eski döneme göre arttığı düşünülmektedir. Gerçekler ise şöyledir: Personel limited şirketinde personel sayısında artış vardır ama bizden önceki dönemde sadece 2017 ve 2018 yıllarında İŞKUR’dan 60’şar kişilik destekler alınmıştır ve maaşları İŞKUR tarafından karşılanmıştır. (Toplam 3.092.396 TL maaş desteği) Bizlere bu destek sağlanmamasına rağmen hiçbir zaman personel maaşlarımızı bir gün bile geciktirmedik. İşin doğrusu biz eksik kadroyla sizlere hizmet vermeye ve tasarruflu gitmeye çalışıyoruz.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech