Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

KADININ ADI VAR

Politika benim işim değil. Ancak kendimi birden sorumlu hissediyorum. Bilgisiz insanların aramızda dolaştığını bildiğim için belki biraz bilgilendirme yaparım düşüncesine kapılıyorum. Ben de bu bilgileri okuduklarımdan derliyorum.

 Türkiye’nin Ä°lk Kadın ÅŸoförümüz ve  Otomobil Yarışçısı: Samiye Cahid Morkaya

Ä°lk ehliyetli kadın ÅŸoförümüz ve ilk kadın otomobil yarışçımız Sâmiye Cahid Morkaya‘nın Ä°stanbul sokaklarında otomobiliyle ilk defa görünüşünün üzerinden 97, ilk yarış birinciliÄŸini kazanmasının üzerinden ise 86 sene geçti.

Evet çok seneler geçti . 25 senedir otobüs kullanan 51 yaşındaki Nazan Çelik , 25 yıl tır kullanan Leyla Ağaçkoparan, 143 yıllık tarihinde  İETT de otobüs kullanan 10 kadın, İzmir belediyesinde otobüs kullanan 17 kadın sürücü,otomobil yarış pistlerinde yarışan Ann Tahincioğlu ,Ayşe Şule Bilgiç türkiyede rüzgar kız olarak tanınıyor motosiklet ve otomobil yarışçısı,adlarını tek tek yazamadığım onlarca kadın pistlerde yarışıyor. Hele 25 kadının kurduğu  “ Kız Gibi Of-road “ kulübünde çamurda araç sürüp yarışan bu kadınların hemen hemen hepsi iş sahibi çocuk sahibi kariyer sahibi kadınlar.

İlk kadın sürücüden bu güne geçen zaman da kadınlarımız trafik de erkeklerin egemen olduğu bir ortamlarda yer edindiler. Trafikte yapılan tacizlere ,alaylara , mizahlara konu olmalarına rağmen otomobil kullanmaya haklı olarak devam ettiler etmeye de devam edecekler.

 

 

Hangi Otomobili Alalım  ?  Geçen haftadan devam

D Segmenti Araçlar

Geniş aile araçları olarak da bilinirler. C segmentinden farkları, boyutlarının daha geniş, performanslarının çok daha yüksek olmasıdır. Üst orta sınıf olarak da adlandırılan bu segmentte geniş yapılı, ferah kabinlere sahip, motor ve performans anlamında güçlü araçlar göze çarpar. Honda Accord, Opel İnsiğnia, Volkswagen Passat ve Mazda 6 en popüler D segmenti araçlardandır.

E Segmenti Araçlar

Üst sınıf otomobillerin yer aldığı segmenttir. Bu segmentte yer alan araçlar, yönetici araçları olarak da bilinirler. Yani onlara şampiyonların arabaları desek pek de abartmış olmayız. Performans ve konfor anlamında güçlüdürler ve yakıt tüketimleri tüm diğer segmentlere göre çok daha uygundur. Buna paralel olarak, fiyat aralıkları yine diğer segmentlere göre oldukça yüksektir. En popüler E segmenti araç modelleri Mercedes E Serisi, Audi A5, BMW 5 Serisi ve Chrysler 300’dür.

F Segmenti Araçlar

Lüks segment araçlar olarak da bilinen F segmenti araçlar, performans verileri ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra, teknolojik donanımları ve konforlarıyla da öne çıkar. En popüler F segmenti araç modelleri BMW 7 serisi, Mercedes S sınıfı ve Audi 8’dir.

G Segmenti Araçlar

Araç tutkusu yalnızca fonksiyonel araçlarla sınırlı değil elbet. Hem şehir içinde hem de şehir dışında, bir kuş misali süzülen spor araçlar da kendilerine has bir segmente sahipler. Performans ağırlıklı araç modellerinden oluşan bu segment G segmenti olarak adlandırılır. G segmenti araçlar; coupe, roadster, convertible ve grandtourer gibi farklı karoser tipleriyle sunulurlar. Bu segmentin en popüler modelleri Ferrari, Lamborghini, Porsche ve Maserati gibi markaların güvencesiyle üretilir.

EYYYY KOVALAKUS

Büyüğümüz ne dedi canlıyken binemediğiniz mercedese mefta olduğunuzda bindireceğiz demedi mi ?

İşte falanca belediyenin büyük hizmet atağı.

 

MÄ°ZAH

TIR ÅŸoförü orta yaÅŸlı bir adam, kamyoncuların durup yemek yedikleri benzin istasyonunda kahvaltısını ederken içeriye, deri ceketli, dev gibi üç tane serseri girmiÅŸ…
Birincisi adamcağızın tabağındaki çorbada sigarasını söndürüp barın önündeki sandalyeye oturmuÅŸ…
İkincisi adamın içtiği suyun içerisine tükürüp bardaki yerini almış..
Üçüncüsü de adamın tabağını ters çevirip arkadaÅŸlarının yanına geçip oturmuÅŸ…
Adamcağız en ufak bir itirazda bulunmadan, barı sessizce terk etmiş. Kısa bir süre sonra serserilerden biri garson kıza dönüp;
-“Ne biçim herif bu? ErkekliÄŸi beÅŸ para etmezmiÅŸ!..” demiÅŸ.
“Evet!” demiÅŸ kız, “Åžoförlüğü de beÅŸ para etmezmiÅŸ… Benzinlikten çıkarken dev gibi tırı ile üç Harley Davidson’un üzerinden geçti!..”

Kalın sağlıcakla.

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech