Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Öz’den Şamil Tayyar’a “Fotoğraf” Cevabı!

Çan Belediye Başkanı Bülent

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, sosyal medya hesabından eleştirel bir yazı ile birlikte fotoğrafını yayınlayan Ak Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Eski Dönem Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’a yaptığı yazılı açıklama ile sert bir yanıt verdi.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, yıllardır bakıma ihtiyaç duyulan vefat etmiş geçmiş dönem Çan Belediye Başkanlarının mezarlarını restore ettirerek bayramdan 2 hafta önce ziyaret etmişti. AK Parti’li Şamil Tayyar ise sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Başkan Öz’ün bu ziyaret fotoğrafını, bayram öncesi gösteriş için dua etmeye gittiği şeklinde yorumlamıştı. Başkan Bülent Öz, bugün “ŞAMİL Tayyar ve onun zihniyetine sahip kişilere cevabımdır” diyerek onu hakkında açıklamalarda bulundu.

ÖZ: “ASLA GÖSTERİŞ DÜŞÜNCEM OLMAMIŞTIR”

Başkan Bülent Öz: “Şamil Tayyar, bir fotoğraf yayımlayarak bayram öncesi 3 fotoğrafçı ile mezarlık ziyareti yaptığımı, dua ettiğimi, aklınca gösteriş yaptığımı ima etmiş. Bu fotoğraf bayramdan iki hafta önce çekildi. Yani, konu; bayramda mezarlığa gidelim, dua edelim, fotoğraf çekilelim, gösteriş yapalım meselesi değil, asla böyle bir düşüncem olmamıştır, olmaz da…

Konu; Çan’da Belediye Başkanlığı yapmış, uzun süre önce vefat etmiş, ilçe kabristanlığımızda yatan merhum Belediye Başkanları mezarlarının restorasyona ihtiyacı vardı. Mermerleri solmuş, mezar taşları eskimiş, hoş bir görüntüde değildi. Biz de belediye olarak mezarlarını restore ettik. Hepsi bir örnek, yeni granit taşlarla, kendilerine yakışır, modern bir görüntü vermek istedik. Bir vefa örneği sergilemek istedik. Dediğim gibi bayram için gidilmedi. Mezarlığa dua etmeye gideyim de yanıma da üç kişi alayım fotomu çeksinler, gösteriş yapayım diye mezarlığa gidilmedi.

Fotoğraftaki kişilerden biri İhlas Haber Ajansı, diğer ikisi belediye fotoğrafçıları, biri video, biri de fotoğraf çekiyor. İHA Muhabiri, kendi Ajans yoluyla Ulusala bu haberi gönderecek, ki o yüzden orda.. Belediye fotoğrafçıları da diğer çalışmalarımız gibi bu hizmetimizi de hem belgeleyerek arşivleyecek, hem de hemşehrilerimize bu hizmetin bilgisini verecek. O yüzden oradalar. Bu konuda bilgi paylaşımında bulunmak gösteriş olamaz.

Çan’a hizmet etmiş belediye başkanlarının mezarlarını restore ettiğimizin duyurusunu yapmayacak mıyız? Bu olay haber niteliği taşımıyor mu? Dolayısıyla gereken restorasyonu tamamladık ve hemşehrilerimle bunu paylaşmak istedim.

O fotoğrafı çeken arkadaşımız da asla art niyetli olarak çekmediğini biliyorum. Kendisine anı olsun diye çekmiş, sosyal medyadan paylaşmış. Böyle bir fotoğrafı ancak sizin gibi art niyetlilerin, konuyu başka yere çekeceklerini düşünememiş.

 “BİZİ BİLEN BİLİR, BİLMEYEN DE KENDİ GİBİ BİLİR”

Dolasıyla, mezarlığa bayram için değil iki hafta önce restorasyonu biten mezarları yerinde görmek ve haber niteliği taşıyan bu konuyu halkımıza duyurmak, belediyemizin arşivine belgelemek için oradaydılar.

Bu eleştiriyi yapanları dönüp kendilerine bakmaya davet ediyorum. Yıllarca bu ülkede zat-ı âlinizin yalan, yanlış bilgilerle algı operasyonları yaptığınızı milletimiz biliyor. Bu konuda da din tüccarlığı yaparak insanları sömürmeye devam edenlerin, yapılan bir hizmetin doğallığını bozmaya güçlerinin yetmeyeceğini kendileri de biliyorlar ve bu çarpık zihniyete asıl cevabı vatandaşlarımız zaten vermektedir. Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech