Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde Kal Çanakkale

Hükümet tarafından bilim kurulunun

Hükümet tarafından bilim kurulunun tavsiyesi doğrultusunda alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağı başladı. Yurttaşlar, yasağa uyum gösterirken, emniyet güçleri ve mecburi çalışmak zorunda olan meslek guruplarına mensup kişiler ise yasak kapsamı dışında çalışmaya devam ediyor.

Kent giriş çıkışlarında nöbet tutan güvenlik görevlileri, yasayı ve hükümetin aldığı kararları tavizsiz uygularken, kentin giriş çıkışlarını da kontrol aldında tutuyor. Şehir içerisinde emniyet birimlerine bağlı görevli polisler, kuş uçurtmazken, ihtiyacı olan, yardıma muhtaç tüm yurttaşlarında yardımına koşuyor. 

Yasaklar çevçevesinde tüm bunlar yaşanırken, Çanakkale’de de ilginç manzaralarla karşılaşıldı. Gestaş iskelesi kurulduğundan bu güne ilk kez bu kadar sessiz ve insanlardan yoksun bir şekilde günü tamamladı. Sabah zorunlu bir sefer yapan firma akşam saatlerinde de tek sefer yaparak, hem yasaklara yardımcı oldu, hemde mecburen Asya ile Avrupa kıtasını birbirine bağladı.

Yurttaşların ihtiyaçları için sokağa çıkmasına yasak geldiği  akşam saatlerinden sonra el ayak tamamen çekilirken, ortalık da sessizliğe büründü. Bayram olmasına karşın bu denli sessizlik, ilginç görüntüler de yaşattı.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech