Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troya Müzesine Sanal Rağbet

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan müzelere sanal ziyaretlerde artış yaşandı. Geziyormuş hissi uyandıran sanal müze uygulaması ile Türkiye’deki müzelere sanal akın gerçekleştirilirken Çanakkale’nin yüz akı Troya Müzesi’ni ise 500 binden fazla kişi ziyaret etti.

Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla gözler Troya Müzesi’ne çevrildi. Salgın sebebiyle evde kalan ve müze, ören yeri gibi kültürel alanlardan uzak kalamayanlar için sanal müze uygulaması can simidi oldu. Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen sanal müze uygulaması ile son 2 ayda rekor sayıda kişi müzeleri ziyaret etti.

Milyonlarca nadide esere ev sahipliği yapan müzelerden 13’ü de bu süreçte “https://sanalmuze.gov.tr” adresinde ziyarete açıldı. Göbeklitepe Örenyeri, Kurtuluş Savaşı Müzesi (Birinci Meclis Binası), Efes Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Troya Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Gazi Müzesi Samsun, Etnoğrafya Müzesi, Antalya Müzesi, Çorum Boğazköy Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Zeugma Müzesi, Gaziantep ve Çorum Müzesi en çok ilgi gören müzeler arasında yer aldı.

Eylem Gözeldere

Troya Müzesi’ni sanal ortamda gezmek isterseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://sanalmuze.gov.tr/TR-259960/troya-muzesi—canakkale.html 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech