Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokağa çıkma kısıtlamasını değerlendirdi

Başkan Gökhan, Sokağa çıkma

Başkan Gökhan,

Sokağa çıkma kısıtlamasını değerlendirdi

Önümüzdeki günlerde tüm Türkiye’de uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasını Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a sorduk. Başkan Gökhan, “Yapacak bir şey yok. Bu tedbirler alınmalı” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’nin dört bir yanında, 81 ilde 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Çanakkale’de koronavirüs salgını sürecinde ilk defa sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olurken, kısıtlama bayram boyunca sürecek. Konuyu Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a sorduk. Başkan Gökhan, kendimizi korumak zorundayız, umarım bu günler geride kalır ve tekrar bir araya geliriz değerlendirmesinde bulundu.

“Yasak demeyelim bu kısıtlamadır”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Maalesef arife günü ile beraber, 4 gün boyunca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yasak demeyelim, onun adı kısıtlamadır çünkü bazı kişiler, görevli kişiler ve 65 yaş üstü vatandaşlar kendilerine ayrılan gün sokağa çıkabilecekler.

“İnsanlar bayramda çeşitli etkinliklere katılmak isterler”

Bayram insanların daha duygusal olduğu günlerdir. İlla büyük ziyareti, el öpme, mezarlık ziyareti gibi çeşitli etkinliklere katılmak isterler. Tüm Türkiye’yi düşündüğünüzde herkes hareketlenir. Hatta mezarlıklara giriş ile ilgili tedbirler alınmıştı.

“İnşallah bu süreç geçer ve tekrar bir araya geliriz”

İnmekte olan vaka ve ölüm sayısının tekrardan yükselmemesi için bu 4 günü, bayram sürecini evde geçirmek durumundayız. Ne yapalım? Yapacak bir şey yok. Bu tedbirleri almamız lazım. İnsanların duygularını ancak bu şekilde zapt edebiliriz. İnşallah bu süreç geçer ve bizler yine bir araya geliriz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech