Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vefatının 4. yılında değerleriyle anıldı

Kale Grubu’nun Kurucusu merhum

Kale Grubu’nun Kurucusu merhum Dr. (h.c.) İbrahim Bodur, vefatının dördüncü yılında bir dizi programla anılıyor. Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “İbrahim Bodur’dan bize kalan en büyük miras onun sahip çıktığı değerler. Bizim yolumuza her daim ışık tutan, bugün de yaşadığımız zor günlerimize rehber olan değerleri çatısında kendisini anıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Acımız hala taze, yüreğimiz hep buruk, özlemimiz ise her geçen gün daha büyük…” diye konuştu.

2016 yılında vefat eden Kale Grubu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Dr. (h.c) İbrahim Bodur’un aziz hatırasını yad etmek ve onu vefatının dördüncü yılında anmak için Mayıs ayında online olarak bir dizi program düzenleniyor. Kale Grubu tarafından programın çerçevesi, İbrahim Bodur’un kişiliğiyle özdeşleşmiş ve dünden bugüne köprü kuran değerlerinden “öngörü, cesaret, mücadele, yenilikçilik ve güven” kavramları üzerinden oluşturuldu.

Kale Grubu tarafından üç yıldır düzenlenen kendi alanında önde gelen isimlerin ağırlandığı “KaleTalks” sohbet serisi, anma programı kapsamında bu beş değer etrafında kurgulanarak gerçekleştirildi. 4-15 Mayıs tarihleri arasında, Yönetim Danışmanı Fazıl Oral’ın moderatörlüğünde düzenlenen ve toplamda 10 konuşmacının ağırlandığı KaleTalks’ları 100 binden fazla kişi izledi. Gerçekleştirilen KaleTalks’lara Kale Grubu’nun Youtube sayfasından erişmek mümkün.

Anma Haftası’na özel üç ayrı “webinar”

18-23 Mayıs tarihlerindeki etkinlikleri kapsayan İbrahim Bodur Anma Haftası’nda ise İbrahim Bodur’un anıldığı üç webinar (internet semineri) gerçekleştirilecek. 19 Mayıs’ta “Nesilden Nesile” temasıyla, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İbrahim Bodur’un değerlerinden, cesaret kavramının nesilden nesile nasıl değiştiğinin tartışılacağı webinar saat 15.00’da, Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı ve Universum Ortadoğu Direktörü Evrim Kuran, Google EMEA Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yonca Dervişoğlu ve İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü 2017 yılı kazananlarından Köy Okulları Değişim Ağı Genel Koordinatörü Mine Ekinci’nin katılımıyla gerçekleşecek.

20 Mayıs’ta saat 19.00’da, Mimar ve Kubbealtı Vakfı Başkanı Sinan Uluant moderatörlüğünde gerçekleştirilecek “Geçmişten Geleceğe Köprü: Değerlerimiz” başlıklı webinarda, Emekli Büyükelçi ve Felsefeci Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Fayda konuşmacı olarak yer alacak.

21 Mayıs’ta ise “Bir Ömürden Fazlası” temasıyla saat 14.00’da, Kale Grubu-Fast Company işbirliğinde duyarlı ve sorumlu liderlik ve değerler üzerinden Türkiye’nin gelecek perspektifinin konuşulduğu bir webinar düzenlenecek. Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ve Fast Company Yayın Direktörü Rauf Ateş’in ev sahipliğinde, Fazıl Oral moderatörlüğünde yapılacak webinarda Psikolog Yazar Acar Baltaş, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Güven Sak ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen konuşmacı olarak yer alacak. Tüm webinarlar Kale Grubu’nun Youtube hesabı ile Facebook ve Twitter sayfalarından canlı olarak yayınlanacak.

İbrahim Bodur Anma Haftası, 23 Mayıs’ta gerçekleşecek dua yayını ile sona erecek.

 

 

“DEĞERLERİ REHBERİMİZ OLMALI”

Okyay, yaşadığımız zorlu günlerde, İbrahim Bodur’un anısına yaraşır şekilde onu anlayarak anmaya çalıştıklarını ifade ederek; “Yerel kalkınma, sanayileşerek kalkınma öngörüsüyle Kale Grubu’nun tohumlarını atan İbrahim Bodur, her zaman içgörüsüne dönerek toplumsal fayda sağlamak için çalışan; bir dava uğruna tükenmeyen cesaretiyle hayat boyu mücadele eden; yenilikçi bakış açışıyla yeniliğe ilham olan; ailesine, çalışanlarına ve topluma güven veren bir ömür yaşadı. Biz de böylesine yegane bir mirasa sahip çıkmaktan, bu zor günlerimize rehber olan değerlerinin izinden gidiyor olmaktan gurur duyuyoruz. Ve biliyoruz ki ülke olarak bu değerleri, bu ilkeleri bütün topluma, bütün kurumlara ulaştırmamız, bütün kurallara işlememiz lazım. Ancak bu şekilde ulaşmak istediğimiz  parlak geleceğe sahip olabiliriz” dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech