Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

COVİD-19’suz günler çok yakın

ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon

ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda önemli detaylara dikkat çekti. Şener, kurallara uyduğumuz sürece, covidsiz günler yakındır ifadelerinde bulundu.

ÇOMÜ Üniversitesi’nde, canla-başla çalışmalarına devam eden Doç. Dr. Alper Şener maskeler ile ilgili çok merak edilen konulara açıklık getirdi ve kurallara uyulması gerektiğinin altını çizdi.

“TAKINTIYA GEREK YOK”
Şener, yapmış olduğu paylaşımda, “Maske bir bariyerdir, geçirgenliğinde bu kadar takıntıya gerek yok. Geçirgenlik-FFP3 (N99) veya FFP2 (N95) olup olmaması sadece sağlık personelinin 1m’den yakın işlem yapacağı zaman önerilir. Yani normalde hastanede bile hastaya yakın işlem yapmıyorsak cerrahi maske takıyoruz…

Cerrahi maske, burun bandı var… Tek kullanımlık, ıslandığı anda değişmeli,  kolonya vs ile dezenfekte olmaz, yıkanmaz…Sosyal mesafe, fiziksel mesafe durağan durumda,  1.5 – 2 metredir,, hareket anında 3 metrede tutmakta yarar var…

“AÇIK ALANLAR GÜVENİLİR”
Açık alanlar güvenilir. Park, bahçe, sahil gezilebilir olmalı… Çünkü hareketsiz kalmanın başka sağlık sorunlarına da sebep olduğunu unutmayalım… Piknik alanları sahil ve plajlar için düzenleme yapmak lazım… Mesafe 1.5 – 2 m olmalı. Yapılamadığı yerde perde gibi bariyerler şart. D vitamini iyidir… Bunlara uyum sağladığımız sürece sağlıklı ve covid 19suz günler çok yakın…” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech