Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çan’dan doğan büyük başarı

Çan’ın son zamanlarda gurur

Çan’ın son zamanlarda gurur kaynağı olan Kale 1957, önümüzdeki sezon Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde, Çanakkale’yi temsil edecek. Peki, bu başarı nasıl geldi, Kale adını Voleybol tarihine nasıl yazdırdı?

Çanakkale’nin Kale Seramik, termik santralleri ve üretim potansiyeli ile adından çokça söz ettiren bir ilçesi Çan… Üretimde kabiliyeti tartışılmaz olan Çan’da son yıllarda bir değer daha ortaya çıktı. Kale 1957 Spor Kulübü… Kurulduğu günden bu güne hedefleri hep büyük olan, küçük hedeflerle vakit kaybetmeyen ve sürekli zirveyi odaklayan kulüp bu hırslı yol haritasının meyvelerini toplamaya başladı.

Bu senenin başında 2019-2020 Voleybol Kadınlar 1.Ligi’nin Çan temsilcisi lige gayet oturaklı bir şekilde başladı. Kale haftalar geçtikçe adından söz ettirmeye, neredeyse her maçtan galibiyetle ayrılması ile çok konuşulmaya başlandı. Öyle ki Kale’nin Sultanları ligde çıktıkları 22 maçta 21 galibiyet alarak, şakalarının olmadığını tüm otoritelere gösterdiler. Takım normal sezonu 22 maçta 21 galibiyet ve 61 puanla lider tamamladı.

Sonrasında play-off müsabakalarına güçlü rakiplerle karşılaşan Çan temsilcisi, burada da ligde olduğu gibi performansından taviz vermeden Sultanlar Ligi’ni çok istediğini herkese göstermişti.

Dün beklenen haber açıklandı ve Çanakkale’de bu haber coşkuyla karşılandı. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, liglerin bu şekilde sonuçlanacağı ve alt liglerdeki 4 takımın bir üst lige çıkması kararlaştırıldı. Bu karara göre ligi şampiyon olarak tamamlayan Kale 1957, alınan karar neticesinde, adını dünya devlerinin olduğu Vestel Venüs Sultanlar Ligi’ne yazdırmış oldu. Önümüzdeki sezon Çanakkale voleybola bir de Çan’ın olduğu taraftan bakacak…

 Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech