Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diş Hekimlerinden koronavirüs değerlendirmesi

Çanakkale Diş Hekimleri Odası

Çanakkale Diş Hekimleri Odası tarafından, geçtiğimiz gün koronavirüs salgını ile ilgili bir basın açıklamasında bulunuldu. Oda tarafından yapılan açıklamada, diş hekimi muayenelerindeki kısıtlamalar değerlendirildi.

 Bilindiği üzere, koronavirüs sürecinde, diş kliniklerindeki randevular iptal edilmiş, hastalara yapılacak müdahaleler ertelenmiş ve çalışmalar askıya alınmıştı. Konuyla ilgili geçtiğimiz gün Çanakkale Diş Hekimleri Odası tarafından bir değerlendirme yapıldı.

“Diş hekimliği uygulamalarında kısıtlamalara gidildi”
Çanakkale Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Süleyman Sami Doğangün tarafından yapılan basın açıklamasında, “Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde ilk Koronavirüs vakası görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu güne devam eden Covid19 salgını sebebiyle pek çok meslek kolunda olduğu gibi diş hekimliği uygulamalarında da çeşitli kısıtlamalara gidildi.

 Diş hekimi muayenehanelerinin ve diş kliniklerinin tekrar salgın öncesi döneme dönüp hizmet vermeye başlamaları takdir edersiniz ki, viral bulaş riskinin normale dönmesiyle mümkün olacaktır.

“Acil diş problemleri için meslektaşlarımız görev başında”
Hizmet kısıtlamamızın devam ettiği bu dönemde dahi acil diş problemleri olan hemşerilerimiz için diş hekimi meslektaşlarımız görevlerinin başında olacaklardır.

 “Dişçiler arasında pozitif vaka yok”
Çanakkale şehrimizde salgın sürecinde şu ana kadar, gerek diş hekimleri gerekse birlikte çalıştığımız yardımcı personellerimiz içinde Covid-19 pozitif vaka olmaması bizim açımızdan sevindirici olduğu kadar, aldığımız önlemlerin başarısını göstermektir” ifadeleri yer aldı.

 Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech