Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıdemli Kentliler için Pazar Günü #evdekal

65 yaş ve üzeri

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması istisnası konulu genelge, İç İşleri tarafından 81 il Valiliğine iletildi. Genelgede dikkat çeken nokta ise Çanakkale’nin de içinde bulunduğu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı 57 ilde, risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşların karşı karşıya kalacakları riski azaltmak için bu grubun dışında kalan vatandaşların gönüllü olarak evden çıkmamaları gerektiğine dikkat çekildi.

44 gündür Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan 65 yaş ve üzeri olan ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için 10 Mayıs Pazar Günü sokağa çıkma kısıtlamasının istisnai olarak kaldırılma kararı alınmıştı. Çanakkale’de genel sokağa çıkma yasağı uygulanmazken, risk grubundaki kıdemli kentlilerin dışarıda oldukları süre zarfında karşılaşabilecek risklerini azaltmak için yasak kapsamında olmayan kentlilerin de dışarı çıkmama konusunda gönüllü olmaları gerektiği vurgulandı.

İç İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; 81 ilde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek.

Sokağa çıkmaları kısıtlaması bulunan 14 yaş ve altı çocukların 13 Mayıs Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerin ise 15 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.

ÇANAKKALE DE 57 İL ARASINDA

Bakanlığın valiliklerden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca yukarıda belirtilen çerçevede gerekli kararların alınmasını istedi. Özellikle 10 Mayıs Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı 57 ilde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın dışarı çıkacağı için 11.00-15.00 saatleri arasında (diğer vatandaşlarımız ile risk grubunda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın karşı karşıya kalmaları halinde oluşabilecek riski azaltmak adına) anılan grubun dışında kalan vatandaşların gönüllü olarak evlerinden çıkmamaları için her türlü iletişim kanalı kullanılarak etkin bir bilgilendirme/kampanya yapılmasını talep etti.

 

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech