Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Erkek’ten bağış kampanyasına eleştiri: “18 yıldır aklınız neredeydi?”

CHP Çanakkale Milletvekili ve

CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Corona virüsle mücadele kapsamında başlatılan bağış kampanyasına ağır eleştirilerle yüklenerek “AK Parti Genel Başkanı, bağış kampanyasıyla milletten para istiyor. Millet dayanışma duygusuyla gereğini yapar. Siz on sekiz yıldır har vurup harman savururken, israf içinde her şeyi tüketirken aklınız, vicdanınız neredeydi? Böyle mi güçlü, sosyal devlet olunur!” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Corona virüsle mücadele kapsamında başlatılan bağış kampanyasına, CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ağır sözlerle yüklendi. Erkek, bağış kampanyasıyla milletten para istemenin sosyal devletle bağdaşmadığını ifade ederek şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Genel Başkanı, bağış kampanyasıyla milletten para istiyor. Millet dayanışma duygusuyla gereğini yapar. Siz on sekiz yıldır har vurup harman savururken, israf içinde her şeyi tüketirken aklınız, vicdanınız neredeydi? Böyle mi güçlü, sosyal devlet olunur!”

Muharrem Erkek, sosyal medyası üzerinden “100 yıllık devleti dayanışma vakfına çevirdiniz! Vatandaşın vergisi nerede? İşsizlik fonu nerede? Sosyal dayanışma fonu nerede?” , “Diğer ülkeler vatandaşına destek olmak için para verirken, bizimkiler vatandaşından para istiyor… Bizi virüs değil bu düzen öldürür…” , “Bilim Kurulu bu haftanın çok kritik olduğunu söylüyor. En azından bu hafta sokağa çıkma yasağı kararı almaktan kaçınılmamalıydı. 4 milyon Suriyeli için 40 milyar dolar harcayan devletimiz, kendi milletine bir hafta bakamayacak durumda mı?” şeklindeki ifadeleri de paylaşarak devletin asıl görevinin vatandaşından yardım istemek değil, vatandaşına yardım etmek olduğunun altını çizdi.

BELEDİYELERİN YARDIM TOPLAMASI YASAKLANDI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile belediyeler ve diğer kuruluşların valilik izniyle yardım toplayabileceğini, izinsiz kampanyalara yaptırımda bulunulacağını açıkladı. Bu adım ise hükümetten önce belediyeler aracılığı ile yardım kampanyası başlatan CHP’li Ankara ve İstanbul Büyük Şehir Belediyeleri’nin önünü kesmek olarak yorumlandı.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech