Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulaştırma Bakanlığı’nda görev değişimi

Geçtiğimiz gece geç saatlerde

Geçtiğimiz gece geç saatlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda görev değişimi yaşandı. Mehmet Cahit Turhan, kararname ile görevden alınarak yerine, Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinden sonra görevinden istifa etmesiyle bilinen Adil Karaismailoğlu atandı.

Mehmet Cahit Turhan, 28 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevinden alındı. Yerine ise Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinden sonra görevinden istifa etmesiyle bilinen Adil Karaismailoğlu atandı.

Adil Karaismailoğlu kimdir?

Adil Karaismailoğlu 19 Mayıs 1969’da Trabzon’da doğdu. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi makine mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisans derecesini ise Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi dalında Bahçeşehir Üniversitesi’nden aldı.

Karaismailoğlu, 1995’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde, 1998’de ise İETT Genel Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde görev yaptı. 2002 yılında İBB Trafik Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak, 16 Kasım 2009 tarihinde ise Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’ne atandı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine, Temmuz 2016’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine getirildi. 26 Nisan 2018’de İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan Karaismailoğlu, 28 Haziran 2019’da görevinden istifa etmiştir. 20 Eylül 2019 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı,28 Mart 2020 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atanmıştır.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech