Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mantaş’tan ‘Kanal İstanbul’ ihalesine tepki: “İnsanlar can, iktidar rant derdinde!

Birleşik Kamu-İş Çanakkale Şube

Birleşik Kamu-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş tarafından yapılan açıklamada Kanal İstanbul ihalesi ağır sözlerle eleştirildi. Açıklamada “Kanal İstanbul ihalesi; insanların canlarının derdine düştüğü bir ortamda yapılması kabul edilemez. Ülkedeki 83 milyon koronovirüsü salgınında hayatta kalma mücadelesi verirken AKP iktidarı rant yaratmaya devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Birleşik Kamu-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, Corona virüsü ile mücadele devam ederken gerçekleştirilen Kanal İstanbul ihalesini ağır sözlerle eleştirdi. Bunun bir rant projesi olduğunun altını çizen Mantaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Koronavirüsü salgını dünya ve ülkemizde hızla yayılmakta ve can almaya devam etmektedir. Kanal İstanbul ihalesi; insanların canlarının derdine düştüğü bir ortamda yapılması kabul edilemez. Ülkedeki 83 milyon koronovirüsü salgınında hayatta kalma mücadelesi verirken AKP iktidarı rant yaratmaya devam etmektedir. AKP iktidarı; İstanbulluların, can ve mal güvenliğini değil ulusal ve uluslararası sermaye gruplarının ihtiyaçları için mücadele etmektedir. AKP iktidarı yurttaşları kendi başının çaresine bak vicdansızlığına terk etmiştir. Salgınla mücadelede yurttaşlara ‘sokağa çıkmayın, evde kalın’ ve ‘herkes kendi OHAL’ini ilan etsin’ tavsiyesinde bulunmaktadır. İktidar; yaşlıya kolonya, yoksula dua, patronlara para, sermaye kıyak anlayışıyla hareket etmektedir.”

“GELECEK KAYGISI YAŞANDIĞI BİR DÖNDEM İHALEYE 8 MİLYAR KAYNAK AYRILDI!”
“İnsanların, evlerinden çıkmadıkları takdirde kiradan elektriğe doğalgazdan gıdaya ne şekilde yaşamlarını sürdürebilecekleri konusunda bir çalışma yapılmamaktadır. İşçilerin, emekçilerin, kamu çalışanlarının canlarıyla uğraştığı koşullar yaşanmaktadır. Yüz binlerce işçi ve emekçi alınmaya önlemler nedeniyle sağlıksız koşullarda ve salgın tehlikesine rağmen iş yerlerine gitmeye mecbur bırakılmaktadır. Yurttaşların canlarıyla uğraştığı bugünlerde AKP iktidarı rant ve talan projesini düşünmektedir. Doğa ve insan için büyük bir yıkım anlamına gelen devasa bütçeli Kanal İstanbul Projesi için Odabaşı ve Dursunbey köprülerinin taşınması için ihale gerçekleşmiştir. Milyonlarca insanın evlerinde olduğu ve gelecek kaygısı yaşandığı bir dönemde iktidar bu ihaleler için 2020 bütçesinde 8 milyar lira kaynak ayırmaktadır.”

“GARANTİ ÖDEMELERİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR!”
“AKP iktidarı; ekonomik ve sosyal hayata yönelik 100 milyar liralık destek paketi açıklamadığını daha önce açıklamıştık. AKP iktidarının açıkladığı 100 milyarlık paketle sermayeyi ve patronları merkez aldığı bir kez daha anlaşılmıştır. Salgına karşı gerçekçi önlemler almayan iktidar krizi derinleştirir ve ekonomik-mali çıkmazları büyütür. AKP hükümetinin açıkladığı önlemler yurttaşları aldatmaya dönüktür. Yurttaşların hayatının söz konusu olduğu dönemde Kanal İstanbul ihalesinin, paranın ve sermayeye teşviklerin konuşulduğu ortamda salgınla mücadele ciddiyeti olamaz. Koronavirüs salgının artarak devam ettiği günlerde Kanal İstanbul için ihale düzenlemesi kabul edilemez. AKP iktidarı, Kanal İstanbul ihalesinden ve rantçı yandaş müteahhitlere garanti ödemelerinden vazgeçmelidir.”

“Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP sermaye, patronlara, ihalelere kaynak ayırmaktan vazgeçmelidir. Buraya aktarılacak kaynaklar acilen çalışma yaşamına, asgari ücretlilere ayrılmalıdır ve yurttaşların mutfaklarına girecek temel gıda ürünleri ile doğalgaz, su ve elektrik hizmetleri ücretsiz sağlanmalıdır.”

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech