Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Muharrem Erkek: “Evde kalan yurttaş ne yiyecek?”

CHP Çanakkale Milletvekili ve

CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, virüs saldığını sebebiyle ‘evde kal’ çağrısı yapılan vatandaşın mağdur olduğunu ifade ederek “Güya bir ekonomi paketi açıklanıyor.  Ama içerisinde asgari ücretli yok. İşsiz yok. Üreticiyi teğet geçiyor. Esnaf ertelemelerle oyalanıyor. ‘Evde Kal’ dediğimiz yurttaşlar, evde ne yiyecek? Elektrik, su, internet faturasını nasıl ödeyecek? Kapanan iş yeri, üç ay sonra açıldığında nasıl toparlanacak? Bu süreçte işten çıkarılanlar nasıl kurtarılacak?” şeklinde konuştu.

Tüm dünyayı etkileyen ve önü durdurulamayan bir ölüm makinesi halini alan Covid-19 Corona virüsü sebebiyle yetkililerin vatandaşlara yaptığı ‘evde kal’ çağrısına, muhalefetten tepkiler gecikmedi. CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ‘evde kal’ çağrısının yerinde olduğunu ancak evde kalan vatandaşın ne yiyip ne içeceğinin hesaba katılmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN!”
“Tüm dünya gibi biz de büyük salgınla mücadele ediyoruz. Doğal olarak iktidar çeşitli önlem paketleri açıklıyor. Her seferinde söylüyoruz. Açıklanan paketler gerçek mağdurları kapsamadığı sürece ‘dostlar alışverişte görsün’ hesabından öteye geçemiyor.”

“Yakın zamanda gelecek olan infaz paketi için yapıcı eleştirilerimizi sunduk. Temel olarak ‘gerçek mağdurları kapsamalı’ dedik. Ekonomi paketi için de önerilerimizi madde madde sıraladık. Güya bir ekonomi paketi açıklanıyor.  Ama içerisinde asgari ücretli yok. İşsiz yok.

“Üreticiyi teğet geçiyor. Esnaf ertelemelerle oyalanıyor. ‘Evde Kal’ dediğimiz yurttaşlar, evde ne yiyecek? Elektrik, su, internet faturasını nasıl ödeyecek? Kapanan iş yeri, üç ay sonra açıldığında nasıl toparlanacak? Bu süreçte işten çıkarılanlar nasıl kurtarılacak? Gerçek ekonomi paketi, bunlara çözüm olandır. Bu vesileyle 13 maddelik önerimizi tekrarlamakta yarar var.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech