Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu kez daha farklı evlere kapandık

2000’li yıllardı… Hiç kimsenin

2000’li yıllardı… Hiç kimsenin beklemediği bir kar yağışı yaşadık. Ağaçlar devrildi, araçlar yollarda kaldı. Fırtınadan, kardan göz gözü görmüyordu. Sular patladı, elektrikler kesildi. Herkes hazırlıksız yakalandı kara kışa. Evlerden çıkamaz olduk.

Bugün olduğu gibi o günde karaborsacılar hemen fırsatı değerlendirdi. Bakkallarda mum, pil kalmadı. Bulabilen de faiş fiyatlara satıldı. Evlerde ısınma sorunu yaşanmaya başladı. Kaloriferler, enerji olmadığı için kapatıldı. Devir daim yapılamıyordu. Bazı apartmanlarda kazanların patlama tehlikesi son anda önlendi. Dönemin Valisi Süleyman Kamçı başta olmak üzere Güzelyalı’da yakın merkeze bağlı köylere bizzat kendisi makam aracı ile ekmek götürdü. Lapseki’den, Çanakkale’ye yolcu otobüsleri 4-6 saat arasında gelebildi.

Tam da bu günlerde o günün ismi ile “Gima” (süper market de denilebilir) bugünün ismi ile AVM kapılarını ücretsiz olarak insanlara açtı. Jeneratörü olduğu için insanlar cep telefonlarını jarz etti. Belediye BP, özel olarak Aliağa’dan gazyağı getirip dağıttı. (Tabi parasıyla)… Böylelikle insanlar, soğuktan korunabildi. Ekonomisi iyi olanlar, hastası, çocuklu aileler, otellere sığındı. Kimisinden ücret alındı, kimisinden işletmeciler almadı. Herkes karınca kararınca yetkililere bugün olduğu gibi yardımcı oldu. Bu günleri de atlatırız elbet…

Fotoğraf ve Haber: Güngör Yıldız

Özel Arşiv

[tie_slideshow]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech