Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Merve Ä°nce

  VİTAMİN KULLANIMI VE BESLENME

Vücudumuz ve bağışıklık konularını geçtiğimiz haftalarda detaylı bir şekilde konuştuk. Şimdi de bireylerin yine dikkat etmesi gereken önemli bir konuya değinmek istiyorum. Vitamin ve mineral desteklerini doğru kullanmak gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Danışanlarımla da sağlıklı beslenme düzenimize geçerken ilk söylediğim konulardan biri vücuda gereksiz vitamin ve mineral alımının zararlı olacağı o yüzden kan testlerinde gerekli görülen vitamin ve minerallerin kullanılmasının uygun olabileceğidir.

Gerekli miktarda ve gerekli periyotlarda destek olarak kullanılabilecek ürünler elbet vardır ama gereksiz olarak alınan vitamin ve mineraller vücudun dengesini bozabilecek etki gösterebilmektedir. Kan testi yapılan bir bireyin doktoru tarafından önerildiğinde gerekli destekleri düzenli ve dozunda kullanması önemlidir.

Örneğin; bireylerde yaygın bir yanlış görüşü kırmak istiyorum. Mesela demir depoları düşük çıkan bir bireyin demir depolarını doldurmak için verilen desteği kilo alma korkusu ile kullanmaması durumudur.

Demir vücut oksijenlenmesinde, vücut hızını pozitif yönde etkilemektedir. Kilo vermek isteyen bireylerde eğer kan sonucunda demir eksikliği tespit edildiyse vücut hızındaki düşüklük demir eksikliği sebebiyle oksijeni tam kullanamama durumu yaratmaktadır. O yüzden vücutta her şey bir dengededir.

D vitamini eksikliği de bu konulardan biridir. Kilo verme konusunda eksikliği sorun yaratan bir vitamindir. D vitamini eksikliğinde eklem ağrıları, depresyona tetiklenme, kilo vermede engel gibi durumlar görülmektedir. Bu durumda D vitamini takviyesiyle depoları doldurmak gerekmektedir.

Vitamin ve mineral kullanımının günümüzde çok yaygın olması çoğu zaman sağlıksal problem yaratmaktadır. Bireylerin kontrolsüz vitamin ve mineral desteği alması bir yeri yaparken vücutta bir tarafı bozmaktadır. O yüzden uzmanlara danışmadan vitamin ve mineral kullanımına dikkat ediniz. Yarın ki yazımızda ise vitamin ve mineral desteklerinin kullanım süreçleri, aktif formlarını konuşacağız. Sağlıklı günler olsun.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech