Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ezine Belediyesi’nden vatandaşlara müjdeli haber

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Türkiye’de

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Türkiye’de bir dizi önlem alınmaya ve bu önlemler titizlikle uygulanmaya devam ediyor. Bu önlemler kapsamında Ezine Belediyesi tarafından vatandaşların mağdur edilmemesi için kamuoyu bilgilendirmesi yapıldı. Belediye çok sayıda kararla vatandaşı rahatlatmayı hedefledi.

Türkiye’de görülen koronavirüs vakaları neticesinde çok sayıda tedbir alındı. Alınan tedbirler neticesinde, vatandaşlar bir yandan evlerinde kalarak virüsten korunmaya çalışırken, bir yandan da ekonomik zorluklarla karşılaştılar. Bu ekonomik zorlukları minimuma indirmek için Ezine Belediyesi tarafından çok sayıda önlem alındı. Alınan yeni kararlar geçtiğimiz gün komuoyu ile paylaşıldı.

Belediye Başkanı Güray Yüksel tarafından açıklanan önlemler neticesinde, “Hiçbir hemşerimizin ve esnafımızın bu süreçte su borcundan dolayı su kesintisi yapılmayacaktır. Sağlık çalışanlarımız ve tüm kamu personelimiz bu süreçte toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz faydalanacaklardır.Otogar çıkış ücreti ilçemizde yerel olarak faaliyet gösteren Ezine Birlik,Geyikli Seyehat ve ticari taksilerden ileri bir tarihe kadar alınmayacaktır. Akıllı su kartı bulunan ve İhtiyaç sahibi olduğunu beyan eden hemşerilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 100 TL su yüklemesinin ödemesini 4 ay sonrasına erteliyoruz.

Belediyemize kira borcu olan ödeme güçlüğü çeken esnaflarımıza, bu süreçte mağduriyet yaşatmayacağız. Pazaryeri başvurularını tamamlayamayan esnaflarımız için, 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında telafi başvurusu yapmalarına imkan sağlıyoruz. Pazaryeri Nisan ayı taksit ödemesini Mayıs ayına 1 ay süreli erteliyoruz.

Yardıma muhtaç, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan hemşerilerimizin bu süreçte, 0286 618 15 84 numaralı Vefa Sosyal Destek Grubu Çağrı Merkezi’ni arayarak talep etmeleri durumunda Vefa Sosyal Destek Grubu market ve eczane alışverişlerini sizin için yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech